Late treffer van Zabaleta zorgt voor opluchting bij City

Manchester City heeft met moeite de vijfde ronde van de FA Cup gehaald. Pablo Zabaleta maakte in de uitwedstrijd tegen Stoke City in de slotfase het verschil: 0-1.

Dat City als favoriet aan de wedstrijd begon was niet vreemd, maar de grootmacht had moeite om het spel te maken bij Stoke. The Citizens kregen weliswaar de betere kansen, maar keeper Thomas Sørensen hield zijn elftal met een aantal reddingen op de been.

In de tweede helft werd de druk van City groter en zat de openingstreffer er aan te komen. Af en toe waagde Stoke een poging, maar voor echt gevaar voor het doel van Costel Pantilimon kon de ploeg niet zorgen.

In de 85ste minuut kreeg City alsnog waar het recht op had. Na een snelle aanval ontving Zabaleta de bal zo'n tien meter voor de doellijn en kostte het hem weinig moeite de bal met de buitenkant van de voet achter Sørensen te schuiven.

Door de nipte overwinning is City door naar de volgende ronde. Stoke kan zich weer richten op de competitie, waar het de tiende positie bezet.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.