Late goal houdt Metalist Kharkiv kansrijk tegen Sporting

Sporting Lissabon leek met een goede uitgangspositie richting de return in de kwartfinale van de Europa League te gaan, maar een late strafschop houdt Metalist Kharkiv kansrijk. De benutte penalty van Cleiton Xavier in de blessuretijd betekende dat de Oekraïners slechts met 2-1 verloren.

Lang gebeurde er niets in het José Alvalade Stadion, waar Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel negentig minuten speelden voor Sporting. Zes minuten na rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Marat Izmailov was het koelbloedige eindpunt van een soepele aanval.

Na dik een uur maakte Sporting 2-0. Emiliano Insúa schoot een vrije trap laag tegen de touwen. Metalist was toen definitief wakker en ging op jacht naar het gewenste uitdoelpunt. Het kreeg kansen maar had de hulp nodig van Sporting-goalie Rui Patrício. Hij werkte in zijn eigen strafschopgebied invaller Marko Devic naar de grond.

Cleiton wist wel raad met de penalty en schonk op die manier zijn ploeg een meer dan fatsoenlijke uitgangspositie voor de return die volgende week donderdag in Oekraïne gespeeld zal worden. Foto: VI Images