Late gelijkmaker Kökcü betekent dat ook Jong Ajax pijn moet lijden

Reacties

Jong Ajax heeft maandagavond nagelaten toch nog voor een klein sportief succesje in Amsterdam te zorgen. Op De Toekomst gaf het, daags na een turbulente zondag in de Johan Cruijff Arena, diep in blessuretijd een zege tegen FC Eindhoven uit handen.

Late gelijkmaker Kökcü betekent dat ook Jong Ajax pijn moet lijden
© Pro Shots
Jong Ajax
Jong Ajax
1 - 1
FC Eindhoven
FC Eindhoven

FC Eindhoven kwam vol vertrouwen naar de hoofdstad. De ploeg van trainer Willem Weijs was voor maandagavond nog ongeslagen en wilde die status dolgraag behouden. Bij een overwinning zouden de Brabanders in het spoor van de koplopers blijven. Wel verschenen ze gehavend aan de aftrap, want aanvallers Joey Sleegers, Evan Rottier en Pjotr Kestens waren niet inzetbaar.

Bij Jong Ajax had trainer Dave Vos de beschikking over enkele versterkingen. De veelbesproken Diant Ramaj stond onder de lat, Anass Salah-Eddine (zondag nog invaller) begon als linksback. Opvallend, omdat hij ook woensdag in het restant van De Klassieker in actie lijkt te moeten komen. Die kwaliteitsimpuls leek de beloften echter wel eindelijk succes op te leveren. Met slechts één punt, was de ploeg van Vos inmiddels namelijk hekkensluiter geworden.

Salah-Eddine leek uiteindelijk de zege in te leiden. De vleugelverdediger gaf de assist op wat lange tijd de enige treffer van de avond leek te worden. Jaydon Banel bekroonde het voorwerk van de speler van Jong Oranje. FC Eindhoven leek daardoor de ongeslagen status te verliezen.

Ozan Kökçü, broer van voormalig Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü, voorkwam dat echter. De middenvelder maakte diep in blessuretijd alsnog gelijk, waardoor de pleister op de diepe wond alsnog afgerukt werd en de ploeg van Weijs nog altijd ongeslagen is.

Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.