LASK bevestigt: ervaren Trauner gaat defensie Feyenoord versterken

Reacties

Feyenoord heeft Gernot Trauner zo goed als binnen. De 29-jarige Oostenrijker komt over van LASK Linz, dat de aanstaande transfer bevestigt. Alleen de medische keuring kan nog roet in het eten gooien.

LASK bevestigt: ervaren Trauner gaat defensie Feyenoord versterken
© Pro Shots

Vorige week werd duidelijk dat Feyenoord werk maakte van de komst van Trauner. De Rotterdammers konden wel een defensieve versterking gebruiken na het vertrek van Eric Botteghin, Sven van Beek en Uros Spajic en de blessure van Lutsharel Geertruida. Leroy Fer werd de afgelopen weken een linie naar achteren geschoven om de vacature naast Marcos Senesi in te vullen.

Met Trauner haalt Feyenoord nu weer een ervaren rechtsbenige centrumverdediger binnen. De vijfvoudig international heeft liefst 233 wedstrijden in de Oostenrijkse Bundesliga achter zijn naam. Met LASK was hij de afgelopen jaren bovendien actief in Europa. De laatste jaren was Trauner de vaste aanvoerder van de club uit Linz, die het begin 2020 in de Europa League opnam tegen het AZ van toenmalig trainer Arne Slot.

Trauner is opgeleid als middenvelder, maar maakte een jaar of zes geleden de overstap naar de defensie. Het afgelopen seizoen werd hij door Kronen Zeitung, de grootste krant van Oostenrijk, gekozen tot beste speler uit de competitie.

Lees op VI PRO meer over de vijfde zomeraanwinst van Feyenoord:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer G. Trauner
Meer over G. Trauner
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.