Las Palmas dondert in Sevilla van roze wolk

Las Palmas was dé verrassing in de wittebroodsweken van het Spaanse voetbalseizoen, maar heeft zaterdag voor het eerst verloren. Een slotoffensief van Sevilla zorgde ervoor dat de ploeg van coach Jorge Sampaoli in de slotminuten een achterstand omboog in een zege.

Sevilla - Las Palmas 2-1
Na ruime zeges op Valencia (2-4) en Granada (5-1) was het niet Barcelona, Real Madrid of Atlético dat aan kop stond in de Primera División. Nee, Las Palmas was de trotse lijstaanvoerder. Zaterdagavond wachtte op bezoek bij het Sevilla van Sampaoli een zware opgave, maar leek de ploeg opnieuw op een zege af te stevenen.

Tana zette de bezoekers  in de zestiende minuut op voorsprong. De middenvelder dribbelde naar binnen en krulde de bal fraai in de verre hoek: 0-1.

Sevilla kwam uiteindelijk pas in de 89ste minuut langszij. Toen Pedro Bigas voor een overtreding een strafschop en zijn tweede gele kaart kreeg, was het Pablo Sarabia die vanaf elf meter voor de gelijke stand zorgde.

In extremis, de 94ste minuut, bezorgde Carlos Fernández Sevilla ook nog de zege. Hij liep bij een corner met het nodige geluk de 2-1 binnen (foto boven) en zorgde zo voor de eerste verliespunten van Las Palmas. Sevilla heeft zelfs nog een puntje meer.

In Spanje is daardoor voorlopig alleen Real Madrid na drie duels nog schadevrij. De Koninklijke won eerder op de avond met 5-2 van Osasuna. Als Barcelona Alaves later vanavond verslaat, staan de twee grootmachten samen bovenaan in de Primera División.

Lees hier de Spaanse voorbeschouwing van zaterdag, waarin Las Palmas onder de loep gelegd werd.

Málaga - Villarreal 0-2
Villarreal boekte in Andalusië de eerste zege van het seizoen. Al voor rust was het pleit beslecht. Jaume Costa opende na ruim een half uur de score en op slag van rust tilde Nicola Sansone die marge naar twee. Tussendoor miste Bruno zelfs nog een strafschop namens de bezoekers. Bij 0-2 bleef het in de tweede helft, waardoor Villarreal nog zonder nederlaag is en vijf punten na drie duels heeft. Málaga moet het doen met twee puntjes.