Laporta: 'Geen sportieve redenen om naar Saoedi-Arabië te gaan'

Reacties

Barcelona-voorzitter Joan Laporta is indirect kritisch op spelers die voor het grote geld in Saoedi-Arabië kiezen. Hij denkt tevens dat de Saoedische clubs veel van de Europese topclubs kunnen leren.

Laporta: 'Geen sportieve redenen om naar Saoedi-Arabië te gaan'
© Pro Shots

De ene na de andere grote naam kiest voor het grote geld in Saoedi-Arabië, iets dat Laporta niet begrijpt. 'Veel spelers houden van Barcelona om hoe wij de club managen, de spelers die we hebben gehad en de successen. En als een speler, met alle respect, liever naar Saoedi-Arabië gaat.. er zijn geen sportieve redenen voor. Je weet dat dat om andere redenen is, terwijl voetbal prioriteit moet zijn', zegt Laporta tegen CNN.

Laporta denkt dat de steenrijke clubs nog wat van de Europese clubs kunnen leren. 'Het is belangrijk om gebruik te maken van het advies van de traditionele clubs, zeker van de Europese clubs. Er zijn grote Europese clubs, waaronder Barcelona, die deze teams in de Saoedische Pro League zouden kunnen helpen om hun teams te verbeteren. Ik denk dat dit de manier is om het te doen. Misschien met voetbalacademies, maar tegelijkertijd met een directe link om de kwaliteit van deze teams op voetbalgebied te verbeteren.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.