Langst dienende Eredivisie-speler stopt: Van Polen (38) houdt het voor gezien

Reacties

De langst dienende speler van de Eredivisie heeft zijn voetbalpensioen aangekondigd. Bram van Polen heeft besloten om op 38-jarige leeftijd een punt achter zijn imposante carrière te zetten. Dat meldt de aanvoerder woensdag via de officiële kanalen van PEC Zwolle.

Langst dienende Eredivisie-speler stopt: Van Polen (38) houdt het voor gezien

Van Polen staat sinds 2007 onder contract bij PEC Zwolle en groeide uit tot een icoon. Niet alleen van PEC, maar ook van de Eredivisie. Geen enkele nog actieve speler in Nederland draagt langer het shirt van één en dezelfde club. Eerder dit seizoen liet Van Polen in gesprek met Voetbal International het woord afscheid vallen. 'De kans is realistisch, het einde is in zicht', zei de routinier toen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Afscheid
'Al achttien jaar rijd ik van Harderwijk naar Zwolle, naar mijn tweede thuis. Achttien jaar waarin ik echt alles heb gegeven. Aan die achttien jaar als voetballer komt nu een einde. Ik ga nog een paar wedstrijden alles geven en dan zit het erop. Ik stop als voetballer van PEC Zwolle', vertelt Van Polen op de clubsite van zijn werkgever.

'Het besef komt steeds meer. Nooit meer voetballen in een vol stadion. Ik denk oprecht dat ik dat het meest ga missen. Ik heb genoten van iedere keer dat ik op het veld mocht staan. En tuurlijk hebben we onze ups en downs gehad, maar het was iedere keer weer een voorrecht om dit prachtige shirt aan te mogen trekken en te voetballen voor onze club.'

Droom
Van Polen speelde meer dan vijfhonderd wedstrijden voor PEC Zwolle. 'Als klein jochie droomde ik ervan om profvoetballer te worden. En voor mij is die droom nog zoveel mooier geworden. Ik heb mogen voetballen voor mijn eigen club. Een club die in alles bij mij past. Maar voor mij, maken de mensen de club. Ik wil dan ook iedereen die in wat voor hoedanigheid heeft bijgedragen aan mijn carrière, ontzettend bedanken. Ik ben van deze mooie club gaan houden. Dit is onze club en dit is de mooiste club van allemaal. Deze liefde is voor altijd.'

De contractverlenging van Van Polen ging ieder seizoen gepaard met een ludieke beloning. De verdediger sleepte in het verleden een auto uit de onderhandelingen, maar ook een gratis rondje voor het volledige stadion. Dat gaat niet meer gebeuren, want Van Polen houdt het voor gezien. Dat PEC zijn contract formeel opzegde, bleek een teken aan de wand.

Beide partijen hadden de optie om alsnog met elkaar om tafel te gaan, maar daar heeft Van Polen van afgezien. De 38-jarige speler vindt het mooi geweest en stopt met voetballen. Dat betekent dat de Eredivisie na het afscheid van Mark van der Maarel (FC Utrecht) opnieuw een vertrouwd gezicht gaat verliezen.

In het seizoen 2011/12 kroonde Van Polen zich met PEC Zwolle tot kampioen van de Eerste Divisie. Het hoogtepunt volgde twee jaar later, toen PEC ten koste van Ajax de TOTO KNVB-beker won. In de zomer van 2014 won Van Polen als aanvoerder van PEC ook nog de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax. Op 19 mei speelt hij zijn allerlaatste wedstrijd in Zwolle tegen FC Twente.

Spelersprofiel

B. van Polen


Geboortedatum:
11 oktober 1985
Leeftijd:
38
Geboorteplaats:
Nijkerk
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,79 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
PEC Zwolle
Bekijk hier al onze video's
Meer B. van Polen
Meer over B. van Polen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.