Langere schorsing dreigt voor boze en loslippige Piqué

Gerard Piqué (25) heeft zichzelf zaterdagavond in een lastig parket gebracht. Tijdens de 3-1 zege van Barcelona op Sporting Gijón kreeg de verdediger een rode kaart. Een gang van zaken waar hij het geenszins mee eens was.

Langere schorsing dreigt voor boze en loslippige Piqué

Na afloop van het treffen onthulde Piqué dat er in zijn optiek een andere reden was voor de rode kaart. Scheidsrechter Carlos Velasco zou volgens de Barcelona-verdediger boos zijn vanwege een akkefietje in de rust. Piqué had kritiek geuit op de leiding en kreeg daar naar eigen zeggen vlak na rust de rekening voor gepresenteerd.

De overtreding van Piqué, het neerhalen van een doorgebroken speler, is goed voor een duel schorsing. De verdediger mist het uitduel van zondag bij Racing Santander. Door zijn uitspraken dreigt evenwel een langere afwezigheid. De Spaanse voetbalbond (RFEF) neigt ernaar de zaak voor de tuchtcommissie te brengen.

Overigens is Piqué niet de enige die gepikeerd was na de rode kaart. Ook de clubleiding van de Catalaanse grootmacht meent dat er sprake was van onrecht en gaat daarom in beroep tegen de rode kaart en de daarmee samenhangende schorsing. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's