Langeler: 'Het zonnetje schijnt behoorlijk voor Zwolle'

FC Zwolle heeft een grote stap gezet naar het kampioenschap van de Jupiler League. Concurrent FC Volendam werd op eigen veld met 2-0 verslagen en lijkt daarmee af te haken in de titelstrijd. Na de 3-1 nederlaag van Helmond Sport bij Fortuna Sittard, lijkt RKC Waalwijk de enige overgebleven concurrent.

Langeler: 'Het zonnetje schijnt behoorlijk voor Zwolle'

De overwinning van FC Zwolle op het Volendamse kunstgras was dik verdiend. In het eerste half uur had de ploeg van trainer Art Langeler al een paar dotten van kansen via Danny Schreurs en Sjoerd Ars. Na een iets minder slot van het eerste bedrijf, pakte de koploper het na de rust weer snel op. Via de uitblinkende Joey van den Berg kwam de ploeg alsnog op voorsprong.

Volgens Langeler (foto) was daarmee het duel beslist. 'Wij speelden met name de eerste helft erg goed. Het veldspel was uitstekend, alleen vergaten we onszelf te belonen. In de tweede helft waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd, maar scoren wij op een gelukkig moment. Daarna zijn we niet meer in gevaar gekomen', vertelde de trainer na afloop van het duel aan Voetbal International.

Langeler: 'In de slotfase beslissen we het via een goed uitgespeelde counter. In mijn ogen was het een uitstekende overwinning. Ik ben razend trots op de groep. Daarbij wil ik een groot compliment maken aan Joran Pot, die een prima duel speelde. Als we ons vanavond iets mogen verwijten, dan is het wel dat we het voor de rust niet afmaken. We zijn goed op weg naar de eindstreep. We hebben nu twee keer achter elkaar gewonnen. Het zonnetje schijnt behoorlijk voor FC Zwolle op dit moment.'

Collega Gert Kruys sloot zich na afloop aan bij de woorden van Langeler. FC Volendam had het negentig minuten lang moeilijk met 'de kampioen'. 'FC Zwolle heeft vanavond laten zien dat het de terechte koploper van de Jupiler League is. Sterker nog, ook de ploeg die kampioen wordt', was de lezing van de oefenmeester.

'Het eerste half uur zette Zwolle de toon', vervolgt Kruys. 'We hebben getracht het initiatief meer aan Zwolle te geven om dan in de tegenstoot wat te forceren. Uiteindelijk hebben we een paar aardige kansjes gehad. Eigenlijk moet Melvin Platje de 1-1 scoren. Dat laten we na en dus verlies je hier van een oerdegelijk FC Zwolle. Wij zijn ook niet zo ver als FC Zwolle. Wij moeten nog stappen maken die deze kampioensploeg al wel heeft gemaakt.' (Stef de Bont) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's