Langeler haalt Sandler, Groeneveld en Eiting bij Jong Oranje

Reacties

Trainer Art Langeler heeft 24 spelers opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje. De beloften van het Nederlands elftal spelen een oefeninterland tegen België (22 maart) en een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra (27 maart).

Langeler haalt Sandler, Groeneveld en Eiting bij Jong Oranje

Onder anderen Riechedly Bazoer en Bart Ramselaar zijn opgenomen in de voorselectie. Beide spelers kwamen eerder al uit voor het Nederlands elftal. Arnaut Groeneveld (NEC), Carel Eiting (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Pelle Clement (Reading), Michel Vlap (SC Heerenveen) en Philippe Sandler (PEC Zwolle) zitten ook bij de voorselectie van Langeler. Deze spelers kunnen eventueel debuteren voor Jong Oranje.

Woensdagmiddag maakte ook Ronald Koeman zijn voorselectie bekend voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen Engeland en Portugal. Spelers als Matthijs de Ligt, Justin Kluivert, Donny van de Beek, Steven Bergwijn, Timothy Fosu-Mensah en Guus Til zijn onderdeel van de 33-koppige selectie van Koeman. Zij zouden gezien hun leeftijd ook nog uit kunnen komen voor Jong Oranje.

EK 2019 in Italië
Jong Oranje is in de race voor een ticket voor het EK in 2019. Andorra is de hekkensluiter in de groep met slechts één punt. Jong Oranje staat tweede in de groep met acht punten uit vijf wedstrijden. De achterstand op koploper Engeland bedraagt vijf punten.

De eerste plaats betekent een direct ticket voor het EK 2019 in Italië. Met de tweede plaats is kwalificatie via de play-offs nog mogelijk. De vier beste nummers twee, met de beste resultaten tegen nummers drie, vier en vijf van de eindranglijst, spelen in een play-off tegen elkaar voor twee plekken op het Europese eindtoernooi.

De voorlopige selectie van Jong Oranje
Pelle van Amersfoort (SC Heerenveen), Juninho Bacuna (FC Groningen), Riechedly Bazoer (VfL Wolfsburg), Justin Bijlow (Feyenoord), Pelle Clement (Reading), Vito van Crooy (VVV-Venlo), Joël Drommel (FC Twente), Rick van Drongelen (Hamburger SV), Denzel Dumfries (SC Heerenveen), Carel Eiting (Ajax), Arnaut Groeneveld (NEC), Justin Hoogma (1899 Hoffenheim), Oussama Idrissi (AZ), Gervane Kastaneer (1. FC Kaiserslautern), Teun Koopmeiners (AZ), Sam Lammers (PSV), Bart Nieuwkoop (Feyenoord), Yanick van Osch (PSV), Thomas Ouwejan (AZ), Bart Ramselaar (PSV), Pablo Rosario (PSV), Philippe Sandler (PEC Zwolle), Michel Vlap (SC Heerenveen) en Richairo Zivkovic (KV Oostende).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.