Lang genegeerde Icardi krijgt kans in kraker tegen Brazilië

Reacties

Voor het eerst sinds 2013 is Mauro Icardi weer opgeroepen voor de Argentijnse nationale ploeg. De spits van Internazionale kan op 9 juni zijn rentree maken in de Zuid-Amerikaanse kraker tegen Brazilië, dat eveneens met enkele verrassingen op de proppen kwam.

Lang genegeerde Icardi krijgt kans in kraker tegen Brazilië

Icardi maakte in oktober 2013 zijn debuut voor Argentinië, maar zijn interlandloopbaan kwam nooit van de grond. Dat terwijl de inmiddels 24-jarige aanvaller de afgelopen vier seizoen 78 keer scoorde voor Inter. De inmiddels ontslagen Edgardo Bauza gaf echter de voorkeur aan spitsen als Gonzalo Higuaín, Lucas Pratto en Sergio Agüero. De ster van Manchester City ontbreekt nu op de lijst, die nog wordt aangevuld met spelers uit de eigen competitie.

In afwachting van de komst van de nieuwe bondscoach – de Argentijnse bond en Sevilla-trainer Jorge Sampaoli flirten al een tijdje openlijk met elkaar – is er ook een plek weggelegd voor nieuwe namen als Alejandro Gómez (Atalanta), Manuel Lanzini (West Ham United), Joaquín Correa (Sevilla) en Leandro Paredes (AS Roma). Behalve Agüero zijn ook zijn ploeggenoot Pablo Zabaleta en Ezequiel Lavezzi, Pratto en Ángel Correa (Atlético Madrid) gepasseerd.

Bij Brazilië krijgt Barcelona-vedette Neymar rust, net als Marcelo en Casemiro en Dani Alves, die op 3 juni in de Champions League-finale staan met respectievelijk Real Madrid en Juventus. Daardoor is er in de Selecão sinds lange tijd weer eens plek voor David Luiz (Chelsea) en Rafinha (Bayern München). De met een blessure kampende Liverpool-aanvaller Roberto Firmino ontbreekt in het keurkorps van Tite, die met Brazilië ook nog oefent tegen Australië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.