Lampard ziet Sterling-achtige potentie bij teruggekeerde Chelsea-joker

Reacties

Frank Lampard verwacht een grootse ontwikkeling van Callum Hudson-Odoi, die zaterdagmiddag zijn rentree in de Premier League kan maken. De achttienjarige buitenspeler staat te boek als het grootste Chelsea-talent.

Lampard ziet Sterling-achtige potentie bij teruggekeerde Chelsea-joker
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Voor Hudson-Odoi moet het frustrerend zijn geweest dat hij moest toekijken in de periode waarin de jeugd eindelijk de kans heeft gekregen bij Chelsea. De Engelsman stond lang aan de kant met en zware achillespeesblessure. Wel kreeg hij met een nieuw vijfjarig contract een groot blijk van vertrouwen.

Lampard wil het Hudson-Odoi zeker niet makkelijk maken, in de hoop het maximale uit de kwaliteiten van het toptalent te halen. Nadat de jongeling deze week al ritme opdeed bij de 7-1 overwinning op Grimsby Town in het League Cup-toernooi. Lampard zei na afloop: 'Ik had de buitenspelers de opdracht gegeven diepte te zoeken zonder bal en hun tegenstanders op te zoeken, maar dat gebeurde niet. Dat moest ik in de rust op harde toon herhalen, daarna ging het beter. Callum moet met zijn kwaliteiten hard werken zonder bal, het de tegenstander moeilijk maken met zijn sprints. Dat moet hij verbeteren om een echte basisspeler te worden.'

De Chelsea-manager houdt Hudson-Odoi een spiegel voor en wijst naar Raheem Sterling als voorbeeld. Het pad van de Manchester City-ster moet gevolgd worden als het gaat om meer overzicht krijgen en een hoger rendement in het strafschopgebied. Lampard bij zijn persconferentie: 'Sterling is een geweldig voorbeeld van een speler met veel talent in combinatie met een fantastische mentaliteit. Zijn progressie heeft puur te maken met toewijding.'

Hudson-Odoi komt deze zaterdag mogelijk al in actie tegen Brighton & Hove Albion en de verwachting is dat hij uiteindelijk een minstens zo grote rol als generatiegenoten Tammy Abraham en Mason Mount zal krijgen in het Chelsea van Lampard. In zekere zin is Hudson-Odoi dus het geheime wapen, het toptalent dat bijna vergeten werd omdat Abraham en Mount zo schitterden in de eerste speelrondes. 'Callum lijkt qua talent op Sterling en ik wil dat alle potentie eruit komt, dat betekent ook dat ik hem altijd de waarheid moet zeggen', sluit Lampard af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.