Lampard kondigt langverwacht Chelsea-debuut Ziyech aan

Reacties

Liefst 247 dagen sinds zijn presentatie bij Chelsea lijkt Hakim Ziyech zijn Premier League-debuut te gaan maken. Manager Frank Lampard gaf vrijdag op zijn persconferentie aan dat hij van plan is om de linkspoot speelminuten te geven tegen Southampton.

Lampard kondigt langverwacht Chelsea-debuut Ziyech aan
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
3 - 3
Southampton
Southampton

Al halverwege februari maakte Chelsea de komst van Ziyech wereldkundig. De Londenaren tastten diep in de buidel om de spelmaker over te nemen van Ajax, maar moesten dus nog wel even op hem wachten. Ziyech was pas vanaf het seizoen 2020/21 speelgerechtigd voor Chelsea en dus mocht hij ook deze zomer niet in actie komen toen het seizoen in Nederland al was stilgelegd.

In de voorbereiding deed Ziyech al wel mee bij zijn nieuwe werkgever, maar toen het seizoen eenmaal echt begon, raakte hij geblesseerd aan zijn knie. Afgelopen week maakte Ziyech bij de Marokkaanse nationale ploeg zijn rentree, die hij bekroonde met een assist. De laatste interland van Marokko sloeg hij over, om zich in Londen optimaal voor te bereiden op wat zijn langverwachte debuut moet worden.

Lampard gaf vrijdag aan dat Ziyech nog niet klaar is voor een basisplaats, maar dat hij wel van plan is om de voormalig Ajacied wat speelminuten te geven tegen The Saints. Chelsea moet het dan overigens nog wel zonder nieuwelingen Edouard Mendy en Thiago Silva stellen.

'Ik ben blij dat een aantal jongens weer helemaal fit aan het geraken zijn, maar we hebben nog steeds veel werk te verrichten om automatismen in te bouwen bij de nieuwe spelers', sloot Lampard af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.