Lampard heeft zes duels om Abramovich-dieptepunt te voorkomen

Reacties

Frank Lampard heeft complimenten gekregen voor zijn werk bij Chelsea. Maar zijn eerste jaar als manager van The Blues dreigt een bittere nasmaak te krijgen.

Lampard heeft zes duels om Abramovich-dieptepunt te voorkomen
© Pro Shots

Sinds 2003 heeft de Russische oligarch Roman Abramovich Chelsea in handen. Slechts één keer eerder zag hij zijn ploeg vaker verliezen in een Premier League-seizoen dan de nederlagen die de Londense ploeg nu al heeft geïncasseerd. In 2016 stond de teller na 38 duels op twaalf verliesbeurten, waar die nu met nog zes duels te gaan op tien staat.

Dat seizoen eindigde Chelsea als regerend kampioen op een teleurstellende tiende plaats, de laagste klassering sinds 1996. De vrees dat dat andermaal het eindpunt wordt lijkt ongegrond, maar door de nederlaag tegen West Ham United maken The Blues het zichzelf wel lastig in de strijd om Champions League-tickets.

Lampard weet het verlies tegen The Hammers aan het uit het oog verliezen van details over bijvoorbeeld de counters van West Ham. 'Daarom vechten we voor een plaats bij de eerste vier en niet voor de eerste of tweede plaats. We hebben onze zaakjes niet zo vaak op orde als de grote jongens dat hebben. Ik ben niet blij met deze wedstrijd, maar we staan nog twee punten voor op Manchester United.'

Het verlies is een extra argument voor Lampard om meer versterkingen te krijgen na Hakim Ziyech en Timo Werner. Niet voor niets zei hij eerder dat alleen een paar aanwinsten Chelsea niet meteen een titelkandidaat maken. 'Het gat naar Liverpool en Man City is niet gedicht met één of twee aankopen.' De naam Kai Havertz (Bayer Leverkusen) zingt niet voor niets rond op Stamford Bridge.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.