Lammers ziet heldenrol in rook opgaan: Dessers en co slaan laat toe

Sampdoria was zaterdagavond dankzij Sam Lammers hard op weg naar een zeer belangrijk resultaat in de strijd tegen degradatie, maar mede door invaller Cyriel Dessers ging Cremonese er met de peperdure punten vandoor.

Sampdoria
2 - 3
Cremonese
Cremonese

Door de nederlaag is Sampdoria de nieuwe hekkensluiter in Italië, het gat met het 'veilige' Spezia bedraagt negen punten. De wereld had er heel anders uitgezien als Lammers zijn hoofdrol had behouden. De Nederlandse spits kopte in de 66ste minuut raak voor een 2-1 voorsprong tegen Cremonese. Daarvoor had zijn teamgenoot Mehdi Léris voor de 1-0 gezorgd en Paolo Ghiglione maakte tien minuten voor rust weer gelijk.

Met drie punten op zak zou de wereld er een stuk anders uitzien voor Sampdoria, maar de thuisfans konden niet voor een tweede thuiswedstrijd op rij juichen. Op aangeven van Dessers maakte Luka Lochoshvili vijf minuten voor tijd de 2-2 en bij het ingaan van de extra tijd ging het zelfs helemaal mis voor Sampdoria. Leonardo Sernicola schoot raak uit de rebound en hielp Cremonese zo over Sampdoria heen. Voor Cremonese was de uitzege behalve belangrijk ook historisch: het was de eerste uitzege in de Serie A sinds 31 maart 1996.

Atalanta Bergamo
0 - 2
Bologna
Bologna

Atalanta Bergamo heeft een gevoelige nederlaag geleden in de strijd om Europees voetbal. Bologna maakte, met Jerdy Schouten de hele wedstrijd binnen de lijnen en Joshua Zirkzee als invaller, het verschil in de tweede helft. Nicola Sansone en Riccardo Orsolini scoorden, waardoor Bologna drie punten inloopt op nummer zes Atalanta. Marten de Roon, die de hele wedstrijd speelde, voelt met zijn teamgenoten de hete adem van Juventus in zijn nek. De formatie uit Turijn staat, inclusief de fikse puntenstraf, nog maar vier punten achter op Atalanta. Alleen de beste zes teams in de Serie A plaatsen zich voor Europees voetbal.