Lammers pakt cadeautje van Newcastle uit tijdens debuut op Ibrox

Sam Lammers heeft meteen gescoord in zijn eerste thuiswedstrijd als speler van Rangers. De Brabander kon er met zijn gelijkmaker niet voor zorgen dat zijn ploeg een resultaat overhield aan de prestigieuze oefenwedstrijd tegen Newcastle United: 1-2.

© Rangers FC
Glasgow Rangers
1 - 2
Newcastle United

Ibrox, de nieuwe thuisbasis voor de van Atalanta Bergamo overgekomen spits, zat nokvol voor deze zomeravondwedstrijd, die diende als de testimonial voor Allan McGregor, de 41-jarige keeper van de Schotse recordkampioen. Na een kwartier moest de ervaren sluitpost vissen: een knappe aanval van de bezoekers met een belangrijke rol voor topaanwinst Sandro Tonali leverde de 0-1 op door Miguel Almirón.

Nadat McGregor, die zijn keepershandschoenen nu opbergt, zijn publiekswissel had gehad, kreeg Rangers de geest in de tweede helft. Newcastle kreeg het wat moeilijker en halverwege de tweede helft volgde zelfs de 1-1: een hopeloze inspeelpass van doelman Karl Darlow vormde een presentje voor Lammers, die het dankbaar uitpakte. De bezoekers van Eddie Howe verlieten Schotland toch met de winst: Harrison Ashby kopte de winnende goal binnen.

Rangers speelt nog tegen HSV en 1899 Hoffenheim voor de Schotse competitie en de voorrondes van de Champions League in augustus beginnen. Newcastle gaat zich in de Verenigde Staten voorbereiden op de Premier League en de Champions League met wedstrijden tegen Aston Villa, Chelsea en Brighton & Hove Albion.

Sam Lammers gaat bij Rangers de concurrentiestrijd aan met Cyriel Dessers. VI sprak met de voormalig Feyenoorder over zijn transfer: