'Lambert moest ontslag bij Villa per telefoon vernemen'

Reacties

Het ontslag van manager Paul Lambert bij Aston Villa is allesbehalve op een chique manier gegaan. Diverse Engelse media melden dat de Schot via de telefoon zijn congé moest vernemen, terwijl de spelers op de clubwebsite moesten lezen dat de trainer was ontslagen.

'Lambert moest ontslag bij Villa per telefoon vernemen'

De werkgever van Ron Vlaar en Leandro Bacuna maakte woensdag vanwege de slechte resultaten een einde aan het dienstverband. Met Villa bezette Lambert na de 2-0 verliespartij van dinsdag bij Hull City de achttiende plaats, een degradatiestek.

Algemeen directeur Tom Fox zou de grote boosdoener zijn in de allesbehalve respectvolle afwikkeling van de breuk. Om die reden zou de directeur ook niet genoemd worden in het statement waarin Lambert afscheid neemt van de club en de fans.

'Ik ben er enorm trots op hier manager te zijn geweest', stelde de voormalige speler van onder meer Borussia Dortmund en Celtic. De Schot ging in 2012 aan de slag op Villa Park. 'Mijn eerste taak was toen de veel te grote selectie saneren, de kosten voor de salarissen te laten afnemen en op den duur jeugd door te laten stromen. En dat alles zónder te degraderen. Eigenaar Randy Lerner waarschuwde me al dat ik voor de zwaarste uitdaging van mijn leven stond en hij heeft gelijk gekregen. Toch heb ik altijd met ziel en zaligheid gewerkt en ben ik een  hoop mensen bij de club enorm dankbaar. De staf, de spelers en de fans, ik wens iedereen het beste. Ik ben ervan overtuigd dat ik heb geleerd van mijn tijd bij Villa.'

Voorlopig nemen assistent Scott Marshall en keeperstrainer Andy Marshall de honneurs waar bij de club van Vlaar en Bacuna, maar Villa gaat wel op zoek naar een nieuwe manager.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.