Lahm pleit bevlogen voor Van Gaal als bondscoach van Duitsland

Reacties

De Duitse bond doet er goed aan om te kiezen voor Louis van Gaal als de man die de nationale ploeg moet leiden op het komende EK. Dat vindt Philipp Lahm, die onder de Nederlander speelde bij Bayern München en nu een goed woordje doet voor zijn oude trainer.

Lahm pleit bevlogen voor Van Gaal als bondscoach van Duitsland
© Pro Shots

Een goed woordje is nog zacht uitgedrukt. Tegenover BILD spreekt de 113-voudig international vol lof over de kwaliteiten van Van Gaal. 'Als coach staat Van Gaal voor discipline en duidelijkheid, dat zie je terug in hoe zijn teams spelen', zegt de 39-jarige Duitser, die tussen 2009 en 2011 met Van Gaal samenwerkte in München. In het seizoen 2009/10 werd de landstitel gepakt en de finale van de Champions League gehaald. In die finale was Internazionale te sterk.

In die periode legde Van Gaal volgens Lahm de basis voor een nieuwe succesperiode van Bayern. 'Hij was de juiste man op het juiste moment en heeft de club weer vorm gegeven met zijn filosofie. Hij heeft een sterke persoonlijkheid en veel ervaring, die hij zowel als club- en bondscoach heeft opgedaan in de internationale top', klinkt het. Bayern won in 2013, twee jaar na het vertrek van Van Gaal, de Champions League en werd vanaf het seizoen 2012/13 elf keer op rij landskampioen.

De laatste klus van Van Gaal was het leiden van Oranje op weg naar het WK in Qatar en tijdens dat eindtoernooi, waar de kwartfinale het eindstation was. De 72-jarige trainer wordt in Duitsland genoemd als een van de kandidaten om de ontslagen Hansi Flick op te volgen. Van Gaal sloot maandag bij Sky Germany niet uit dat hij bondscoach wordt van het gastland van het komende EK. Eerder gaf Van Gaal aan dat hij geen club meer wil trainen, maar dat hij open bleef staan voor een interessante uitdaging bij een grote landenploeg.

Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.