Lachwekkende eigen goal Montpellier draagt bij aan veegpartij PSG

Montpellier draait dit seizoen goed mee in de subtop van Frankrijk, maar kende zaterdag op bezoek bij Paris Saint-Germain een ronduit rampzalige avond. De bezoekers eindigden de wedstrijd met negen man en kwamen met de ruime nederlaag eigenlijk nog goed weg.

PSG
PSG
5 - 0
Montpellier
Montpellier

Februari is nog maar nauwelijks begonnen, of de kaarten in de Ligue 1 zijn al behoorlijk geschud. PSG stevent af op de derde landstitel op rij (en de zevende in de laatste acht seizoenen), daarachter lijken Olympique Marseille en Stade Rennes uit te gaan maken wie er tweede en derde wordt, terwijl Montpellier tot zaterdag de koploper was van de enorme groep clubs die strijdt om plek vier.

In Parijs wist ook de landskampioen van 2011/12 echter geen moment aanspraak te maken op een goed resultaat. Al na zeven minuten bleef de bal na een mislukte actie van Neymar plotseling liggen voor de rechtervoet van Pablo Sarabia, die vervolgens schitterend de 1-0 binnenschoot. Tien minuten later was het helemaal over, uit en sluiten: Montpellier-keeper Dimitry Bertaud kreeg rood omdat hij hands maakte buiten de zestien.

Nog voor rust kwam de kansloze uitgangspositie van Montpellier ook tot uiting op het scorebord. Na een fraaie aanval en dito steekpass van Sarabia wipte Ángel Di María de tweede PSG-goal binnen. Zo fraai als die goal was, zo bizar was de treffer die een paar minuten later viel. Téji Savanier probeerde een Parijse corner weg te werken, maar schoot de bal tegen het hoofd van ploeggenoot Daniel Congré aan. Met een boogje verdween die bal vervolgens in het doel: 3-0.

Schade beperkt
In de tweede helft ging PSG vrolijk verder. Kort nadat hij de paal had geraakt, omspeelde Kylian Mbappé de keeper en schoot hij de vierde goal wél binnen. De mee opgekomen linksback Layvin Kurzawa schoot twintig minuten na rust de 5-0 binnen uit de rebound. Alsof PSG-trainer Thomas Tuchel nog even wilde opscheppen over zijn mogelijkheden, bracht hij na driekwart wedstrijd doodleuk nog superspitsen Edinson Cavani en Mauro Icardi in.

Gelukkig voor Montpellier bleef de schade echter beperkt, ook na een tweede rode kaart (twee keer geel voor Joris Chotard). Cavani leek in de slotseconde nog voor de 6-0 te zorgen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.