Lachwekkende beelden: Klopp raakt geblesseerd bij vieren van goal

Reacties

De Champions League is uit beeld voor Liverpool, maar dat betekent niet dat het seizoen van de roodhemden naar het einde kabbelt. Tegen Tottenham Hotspur werd zondag gewonnen, na een bliksemstart, een beschamende ineenstorting en daarna nog een winnende goal: 4-3. Virgil van Dijk analyseerde het spektakelstuk, dat voor Jürgen Klopp apart eindigde.

Lachwekkende beelden: Klopp raakt geblesseerd bij vieren van goal
© Pro Shots

De camerabewuste trainer van Liverpool leeft bij iedere wedstrijd hartstochtelijk mee, en liep nu zelfs een typische voetbalblessure op. Na een middag vol schreeuwen, wijzen en zelfs fysiek ter aarde storten, vierde de Duitse coach de winnende goal van zijn ploeg zo uitgelaten dat zijn hamstring er pijn van ging doen. Met een van pijn vertrokken gezicht liep Klopp de tunnel van Anfield in. Van Dijk had de hem typerende kalmte snel weer gevonden toen hem gevraagd werd naar zijn blik op de wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We speelden een heel goede eerste helft, maar niet zo'n goede tweede. Misschien is dat wel een beetje het verhaal van ons seizoen. Maar we hebben de drie punten, en ik heb zoveel goede dingen gezien die we moeten meenemen naar de volgende wedstrijden en naar volgend seizoen. Drie punten, dat is het belangrijkste. We hebben een manier gevonden om te winnen, dat is heerlijk', aldus Van Dijk op Viaplay.

De vraag natuurlijk: hoe kon de riante marge helemaal wegsmelten? 'Bij de eerste goal gleed ik uit. Wat er bij de tweede goal gebeurt weet ik niet precies, met de buitenspelval. De derde kwam uit een standaardsituatie. Het komt door balverlies hoog op het veld, dat mag niet. Dat moeten we meenemen, we moeten ervan leren en zorgen dat het niet meer gebeurt.'

Uiteindelijk overheerst de vreugde, door de goal in extremis van Diogo Jota. 'We moeten hier blij over zijn, en met name de eerste helft is iets om op te bouwen. We speelden goed en waren ook defensief solide, maar dat moeten we 95 minuten doen. Daar werken we aan, en ik ben ervan overtuigd dat we het voor elkaar gaan krijgen. Nu gaan we naar woensdag kijken, hopelijk winnen we van Fulham, een heel goede ploeg.'

Dat weet Liverpool maar al te goed: de heenwedstrijd tegen de gepromoveerde Londenaren eindigde in een remise. Het leidde een lastig seizoen in, dat naar alle waarschijnlijkheid geen kwalificatie voor de Champions League gaat opleveren. Wat de middag wél bracht: Jürgen Klopp liep een hamstringblessure op bij het vieren van de 4-3.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.