Lacazette scoort bij Arsenal-debuut, fans James boos op Robben

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten.

Lacazette scoort bij Arsenal-debuut, fans James boos op Robben

• Dat is nog eens een droomdebuut. Recordaankoop Alexandre Lacazette had tijdens zijn officieuze debuut voor Arsenal weinig tijd nodig om zijn eerste doelpunt te maken in het oefenduel met Sydney FC. Overigens scoorde ook verdediger Per Mertesacker tegen de Australiërs. Met een omhaal!
 

Wayne Rooney is met het Everton van manager Ronald Koeman op oefentrip in Tanzania. Behalve voetballen werken de spelers van The Toffees ook op andere vlakken aan hun ontwikkeling. Zo maakten ze kennis met de Masai, een nomadisch volk dat nog altijd volgens eeuwenoude tradities leeft. Benieuwd of Rooney er wat van opsteekt richting het nieuwe seizoen...

• Is dit het nieuwe shirt van de Duitse nationale ploeg? De afbeelding van het tricot circuleert op Twitter en toont enige gelijkenissen met dat van het WK 1990, toen Die Mannschaft in Italië wereldkampioen werd. 

• Romelu Lukaku is nog maar net speler van Manchester United of hij heeft al een clubrecord gebroken. Dat van duurste aankoop moet de Belgische spits aan Paul Pogba laten, maar de tweet van het officiële United-account over het akkoord met Everton is door liefst 93 duizend volgens gedeeld op Twitter, een verbetering van het aantal retweets (88 duizend) dat een post met een foto van Pogba in United-shirt vorig seizoen kreeg.

Arjen Robben reist door een tennisblessure niet met Bayern München door Azië, maar Bayern-bestuurder Jörg Wacker zou het toejuichen als de Nederlandse aanvaller in de toekomst alsnog naar China gaat. 'Ik ben de eerste die dat toejuicht. Het zou voor Bayern wenselijk zijn als spelers, ex-spelers of ambassadeurs die het merk Bayern wereldwijd uitdragen in China aan de slag gaan', zegt hij tegen TZ. Het lijkt in het geval van Robben een droom die nooit werkelijkheid zal worden. De 33-jarige sterspeler zei eerder dit jaar dat de Chinese miljoenen hem niet kunnen verleiden.

• Robben was woensdagavond op social media het doelwit van de woede van fans van James Rodríguez. De Colombiaanse zomeraanwinst gaat bij Bayern het nummer 11 dragen, terwijl nummer 10 zijn nummer is. Maar dat zit al jaren stevig om de schouders van zijn nieuwe Nederlandse ploeggenoot. James deed er zelf niet moeilijk over. 'Nummer 10 is al vergeven, dat respecteer ik. Robben speelt hier al heel lang. Ik speel met het nummer dat men mij geeft.'

• Het is jullie waarschijnlijk niet ontgaan dat Theo Hernández eerder deze week tijdens zijn presentatie bij Real Madrid de grootste moeite had om een balletje hoog te houden. Zet de beelden van James Rodríguez bij Bayern München ernaast en het wordt nog ietsje treuriger.

• James verwierf drie jaar geleden wereldfaam door op het WK in Brazilië topscorer te worden met zes goals. Toch was dat toernooi vooral voor de Duitsers onvergetelijk. Die werden exact drie jaar geleden wereldkampioen door een doelpunt van Mario Götze in de verlenging van de finale tegen Argentinië.

• Voor Antoine Griezmann was het EK 2016 in persoonlijk opzicht onvergetelijk. De Franse schaduwspits werd topscorer, maar verloor in de finale wel van Portugal. Behalve zijn doelpunten staat de aanvaller van Atlético Madrid bekend om zijn excentrieke haardracht. In zijn tijd bij Real Sociedad gooide Griezmann al eens een flinke kleurspoeling door zijn haar. Nu het nieuwe seizoen is aangebroken, vond hij het blijkbaar weer tijd voor wat nieuws….

• Wellicht gaat de weg naar de Europese top ook voor Adnan Januzaj via Real Sociedad. De Belgische aanvaller tekende woensdag in Baskenland en bedankte de fans van Manchester United met een liefdevolle boodschap op Twitter.

De Premier League wordt tegenwoordig door velen beschouwd als het walhalla van het voetbal. Dat was in het begin van de jaren negentig wel anders. Engeland was toen nog vooral het land van kick and rush en, volgens het Italiaanse tijdschrift L'Ultimo Uomo, het land waarin twintig seconden van het slechte voetbal ooit (!) waren te zien. Het gaat om een scrimmage voor het doel tijdens het duel tussen Queens Park Rangers en Manchester City in 1993.

• Dubbele cijfers worden tijdens de voorbereiding regelmatig gehaald, maar Napoli had het woensdagavond wel erg makkelijk. Mede dankzij zes doelpunten van Dries Mertens en drie van Arek Milik werd het 17-0 tegen zesdeklasser Bassa Anaunia.

'Het verzorgde voetbal van Hoffenheim is fascinerend. Julian Nagelsmann speelde een grote rol, hij overtuigde mij met zijn ideeën over voetbal. En ik kende assistent-coach Alfred Schreuder al een beetje.'
Justin Hoogma legt in zijn eerste interview op de website van 1899 Hoffenheim uit waarom hij voor de Duitse club heeft gekozen. De van Heracles Almelo overgekomen verdediger gaat voor een basisplaats vechten. 'Mijn situatie is vergelijkbaar met mijn begin in Almelo. Toen was ik ook een van de jongste spelers en moest ik mezelf bewijzen.'

Siem de Jong keerde deze zomer terug bij Newcastle United, maar kan de in de Premier League teruggekeerde club het komende seizoen wel een beroep op hem doen? Het is ons niet precies duidelijk wat er op de echo nou precies is te zien…

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.