Laatste dans om EK-tickets: spanning voor Tadic, duidelijkheid Oranje

Reacties

De laatste vier EK-tickets worden donderdagavond verdeeld. Er komt onder meer eindelijk duidelijkheid over de laatste tegenstander van het Nederlands elftal in de groepsfase.

Laatste dans om EK-tickets: spanning voor Tadic, duidelijkheid Oranje
© Pro Shots

In Tbilisi zijn Georgië en Noord-Macedonië aan zet. Voor beide landen lonkt een debuut op een eindronde. Georgië kan beschikken over onder anderen Guram Kashia en Valeri Qazaishvili, spelers met een verleden bij Vitesse. In de halve finale van deze play-offs rekende de equipe van bondscoach Vladimir Weiss nipt af met Wit-Rusland: 1-0.

Noord-Macedonië versloeg in het eerdere stadium Kosovo met 2-1. De 37-jarige Goran Pandev is al jarenlang het uithangbord van de huidige nummer 65 van de FIFA-ranking. Eljif Elmas speelt uiteraard ook een grote rol bij de Noord-Macedoniërs. 'Dit is de belangrijkste wedstrijd in onze loopbaan', zo blikte de Napoli-middenvelder vooruit op een persconferentie.

Oranje werd eind vorig jaar bij de loting reeds gekoppeld aan Oekraïne (13 juni) en Oostenrijk (17 juni). Op 21 juni staat Nederland tegenover Georgië of Noord-Macedonië. Alle duels worden afgewerkt in Amsterdam, tenzij de UEFA door de COVID 19-situatie anders beslist.

Tadic
De andere duels in de finales van de play-offs zijn Hongarije - IJsland, Noord-Ierland - Slowakije en Servië - Schotland. De Schotten kunnen zich voor het eerst sinds het WK 1998 weer eens plaatsen voor een eindtoernooi. Dusan Tadic wil die rentree vanzelfsprekend uitstellen. 'Toen we hen eerder troffen, kwamen we er wel achter dat zij over spelers met zeer veel individuele kwaliteiten beschikken. Schotland heeft een goed georganiseerd team. Maar wij hebben veel zelfvertrouwen. Het moet normaal worden dat Servië zich plaatst voor grote toernooien', zo vertelde de Ajax-captain op de site van de UEFA.

Voor alle duidelijkheid: alle wedstrijden gaan over één duel. Donderdagavond is met andere woorden eindelijk het deelnemersveld van EURO 2020, dat zoals bekend wordt afgewerkt in 2021, helemaal compleet.

Het programma in de EK-play-offs:

Georgië
Georgië
0 - 1
Noord-Macedonië
Noord-Macedonië
Servië
Servië
ns
1 - 1
Schotland
Schotland
Noord-Ierland
Noord-Ierland
nv
1 - 2
Slowakije
Slowakije
Hongarije
Hongarije
2 - 1
IJsland
IJsland
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.