Laat doelpunt Hadj Moussa houdt hoop Vitesse op betere tijden levend

Vitesse heeft zaterdagavond in Gelredome op de valreep nog een punt overgehouden aan het thuisduel met Almere City. Anis Hadj Moussa hielp de thuisclub vlak voor tijd aan een hoopvol punt in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie.

Vitesse
1 - 1
Almere City FC

Voor Vitesse begint de tijd nu echt te dringen in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie en na nederlagen tegen FC Twente (thuis) en RKC Waalwijk (uit) hoopte trainer Edward Sturing met zijn dolende ploeg een strohalm te grijpen in het thuisduel met Almere City. Zoals vaker dit seizoen had Alex Pastoor de zaken met zijn elftal goed op orde. Ondanks een veldoverwicht van Vitesse in de openingsfase, kwam Almere aan de leiding in Gelredome.

Na negentien minuten bracht Kornelius Hansen de bezoekers op voorsprong. Door een slim steekballetje van Peer Koopmeiners dook de Noor op voor Eloy Room en schoot kruislings raak. Thomas Robinet was kort daarna ook dreigend met een schot voorlangs het doel van Vitesse. Onder aanvoering van Hadj Moussa richtte de thuisploeg zich vervolgens op. De Algerijnse aanvaller zag vlak voor de rust een schot via keeper Samuel Sahin-Radlinger tegen de lat gaan. Bij Almere City zat keeperstrainer Egil Etemadi op de bank vanwege blessures bij Nordin Bakker en Stijn Keller.

Met Marco van Ginkel als invaller (hij speelde zijn 150ste wedstrijd voor de Arnhemmers) ontsnapte Vitesse bij de start van de tweede helft aan een ruimere achterstand. Eerste redde Room uitstekend bij een kopbal van Robinet en daarna voorkwam de paal een eigen doelpunt van Ramon Hendriks nadat hij een schot van Yoann Cathline tegen zich aan kreeg. In de rebound tikte Stije Resink de bal nog in het doel, maar de arbitrage oordeelde dat Theo Barbet daarvoor een overtreding beging over Mica Pinto.

Ontsnapping
Pas ruim twintig minuten voor tijd werd Vitesse weer een keer gevaarlijk: de bal belandde na een voorzet van Hadj Moussa gelukkig voor de voeten van Kacper Kozlowski, maar de Poolse huurling van Brighton & Hove Albion schoot net naast. Sahin-Radlinger keerde later een inzet van Hadj Moussa. De Algerijn hielp Vitesse drie minuten voor tijd alsnog op 1-1.

Na een fraaie steekpass van Mathijs Tielemans krulde Hadj Moussa de bal in de verre hoek binnen. Daarna schoot de uitblinker bij Vitesse kort voor tijd ook nog tegen de onderkant van de lat. Het gat met nummer zestien RKC Waalwijk blijft door het gelijkspel vijf punten. Vitesse speelt na de interlandperiode tegen AZ (uit), Sparta Rotterdam (thuis), NEC (thuis) en PSV (uit).