Kwakman hekelt ploeggenoten Hiariej en Van Loo

De nederlaag van FC Groningen tegen de tien man van Roda JC Kerkrade kwam hard aan bij Kees Kwakman. De aanvoerder spaarde daarbij zijn ploeggenoten Tom Hiariej en Brian van Loo niet.

FC Groningen speelde in Kerkrade vanaf de elfde minuut met een man meer en kon bogen op een voorsprong. Maar de ploeg van trainer Pieter Huistra keerde met lege handen terug uit Kerkrade.

Kwakman kon er met zijn hoofd niet bij hoe zijn ploeg de kans op een goede start liet liggen. 'We zeggen nog in de rust. Let op jongens, geen domme overtredingen, geen dode spelmomenten weggeven', zei de aanvoerder tegen Eredivisie Live. 'En Tom, Tom Hiariej gaat eerst op de rand zestien op iemands rug zitten.'

De vrije trap van Mark-Jan Fledderus verdween tot ergernis van Kwakman ook nog eens in het Groningse doel. 'En ja, sorry, die vrije trap mag er écht niet in. Ik zeg drie keer tegen Brian van Loo die lange hoek is voor jou, want wij springen. En dan nog gaat die bal er drie meter van de paal in. Ja, sorry hoor … We doen in de tweede helft eigenlijk alles fout wat we voor rust goed doen.'

Na de gelijkmaker ging Roda JC er dankzij een treffer van Sanharib Malki er met de winst vandoor. Daardoor hield FC Groningen zelfs geen punt over aan de eerste wedstrijd van het seizoen, waar winst voor het grijpen lag. 'Hoeveel kansen wil je hebben om tegen tien man 0-2 te maken? 0-3, 0-4? Laten we beginnen met de 0-2. We kregen kans op kans', aldus Kwakman. Foto: VI Images