Kunststukje Cornet helpt Memphis en Tete naar kwartfinale

Olympique Lyon heeft zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Coupe de France. Een 1-2 overwinning op Montpellier was voldoende voor de ploeg van basisspelers Kenny Tete en Memphis Depay.

Tete maakte een ijzersterke indruk als rechtsback. Memphis oogde gretig, maar was niet beslissend tegen Montpellier. Gnaly Maxwell Cornet was dat wel. De aanvallende middenvelder deed in de dertiende minuut alsof hij een voorzet zou gaan geven, maar schoot vervolgens tot ieders verrassing op doel: 0-1.

De van Paris Saint-Germain gehuurde Jonathan Ikone zorgde tien minuten later met een geweldig schot in de bovenhoek nog wel voor de gelijkmaker, maar een stunt zat er niet in voor Montpellier. In de 27ste minuut benutte Nabil Fekir een strafschop en die 1-2 bleek ook de eindstand.

Lyon is de zevende club die zich plaatst voor de kwartfinale. Eerder slaagden Les Herbiers, Olympique Marseille, Paris Saint-Germain, Chambly, Lens en Caen daar ook al in. Grenoble en Strasbourg strijden donderdag om het laatste ticket.