Kulusevski herhaalt kritiek De Ligt: 'Hier werken we elke dag hard'

Reacties

Recent kwam Matthijs de Ligt al met kritiek op de trainingsmethodes bij Juventus, nu worden zijn bevindingen onderstreept door Dejan Kulusevski, die in Italië ploeggenoot was van de Nederlandse centrumverdediger.

Kulusevski herhaalt kritiek De Ligt: 'Hier werken we elke dag hard'
© Pro Shots

Kulusevski vertelde in een interview met La Gazzetta Dello Sport over de verschillen tussen I Bianconeri en zijn huidige werkgever Tottenham Hotspur. 'We werken hier elke dag hard, meer dan in Italië. Ik ben blij met de manier waarop we hier in Londen te werk gaan, dat is de verdienste van de trainer (Antonio Conte, red.), zeker weten. Bij Tottenham werken we veel meer in de sportschool, en de resultaten zijn er. Mijn wereld is veranderd", aldus de Zweed.

Het zijn teksten die aansluiten bij wat De Ligt enkele weken geleden al vertelde na zijn transfer van Juventus naar Bayern München. Ook de ex-Ajacied sprak zich uit over de lagere fysieke belasting in de trainingsessies in Turijn. 'In Italië gaat het meer over tactiek en systemen. Er wordt minder op intensiteit getraind, en vooral wordt er minder gesprint. Daardoor had ik het in het begin even moeilijk bij Bayern', sprak De Ligt. Bayern-trainer Julian Nagelsmann vertelde al dat De Ligt zelfs een doodnormale Bayern-training als heel zwaar had ervaren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.