Kuipers mag zich definitief opmaken voor WK

Reacties

De FIFA heeft Björn Kuipers opgenomen in het scheidsrechterskorps voor het WK. Voor de Nederlandse arbiter wordt het zijn tweede WK.

Kuipers mag zich definitief opmaken voor WK

Kuipers debuteerde in 2012 op het EK op een eindtoernooi. De Tukker floot twee jaar later in Brazilië drie duels op het WK, zoals hij in 2016 op het EK in Frankrijk eveneens drie keer de leiding kreeg over een wedstrijd. Nu is hij een van de tien Europese arbiters die geselecteerd is voor het meest prestigieuze toernooi ter wereld.

Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken van de KNVB, ziet de selectie van Kuipers als een compliment voor het gehele korps. 'Het is bijzonder omdat er vanuit Europa maar tien arbitrageteams mee mogen doen. Voor ons is het een bevestiging dat onze scheidsrechters en assisten het goed doen op internationaal niveau.'

Opvallend genoeg zijn er geen Britse scheidsrechters die in actie komen tijdens het WK. Met Mark Clattenburg, nu hoofd arbitrage in Saoedi-Arabië, is de Premier League zijn meest prominente scheidsrechter kwijtgeraakt en een verzoek van de FA om hem te vervangen in de elitegroep van de FIFA is door de wereldvoetbalbond afgewezen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.