Kuijt snapt dat Gravenberch Jong Oranje links liet liggen

Reacties

Dirk Kuijt heeft er alle begrip voor dat Ryan Gravenberch een oproep van Jong Oranje aan zich voorbij heeft laten gaan. De middenvelder gaf aan zich volledig te willen focussen op Liverpool, waar hij net getekend had.

Kuijt snapt dat Gravenberch Jong Oranje links liet liggen
© Pro Shots

Jong Oranje speelde begin september kwalificatieduels met Moldavië en Noord-Macedonië, maar dus zonder Gravenberch. 'Ik denk dat de bond niet echt blij was dat hij in Liverpool bleef, maar aangezien ik weet hoe moeilijk het is om van de ene club naar de andere te verhuizen, denk ik dat hij de juiste beslissing genomen heeft', vertelt Kuijt aan Redmen TV.

'Ik vind niet dat spelers dat vaker moeten doen, maar dit was het juiste moment om te wennen. Het gaat niet alleen om trainen bij Liverpool, maar ook om het vestigen in de stad waar je gaat wonen. Hij heeft zijn potentie laten zien en als hij dat ook bij Liverpool doet, doet hij dat vanzelf bij het Nederlands elftal', vervolgt Kuijt, die het shirt van Liverpool tussen 2006 en 2012 droeg.

Kuijt heeft een hoge pet op van Gravenberch. 'Ik denk dat hij een van de meest getalenteerde spelers van Nederland is. Als je op zo’n jonge leeftijd van Nederland naar Bayern München gaat, zegt dat alles over zijn potentie. Ik denk dat het bij Bayern München niet is gegaan zoals hij wilde, maar als je een speler als Gravenberch wat vertrouwen geeft, wat Jürgen Klopp nu doet, dan kun je zien waartoe hij in staat is.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.