Kuijt opnieuw goud waard voor FC Urecht

FC Utrecht had vrijdagavond in Roosendaal weinig problemen met een (vooral voor rust) pover RBC. Dat de score voor de gasten beperkt (0-1) bleef, mocht de ploeg uit de Domstad alleen zichzelf maar verwijten.

RBC Roosendaal, zonder de geschorste Henk Vos, maakte in de eerste helft een verbazend matte indruk. De ploeg die eerder dit seizoen Feyenoord, Roda JC, SC Heerenveen en FC Groningen van de mat speelde kreeg pas op slag van rust haar eerste uitgespeelde mogelijkheid. Aan aanvaller Geert den Ouden was de prachtkans echter niet besteed.

FC Utrecht had op dat moment al een handvol mogelijkheden gehad om het duel definitief in eigen voordeel te beslissen. De eerste viel al na amper twee minuten voetballen, toen een vrije Paulus Roiha zijn schot via de onderkant van de lat en de rug van RBC-doelman Wim de Ron weer het veld zag instuiten. En tien minuten later was het Stijn Vreven die, vrijgelaten bij de tweede paal en op een afgemeten voorzet van Dave van den Bergh, de bal maar net over de kruising kopte.

FC Utrecht speelde het betere voetbal, dicteerde het spel en het tempo, terwijl RBC Roosendaal slechts mocht meedoen. Na negentien minuten spelen kreeg de ploeg loon naar werken. Wim de Ron bleef als aan de grond genageld staan toen een corner van Tom Van Mol op een metertje langs zijn doel zeilde. Dirk Kuijt stond klaar bij de tweede paal en had geen moeite raak te koppen: 0-1. Op assist van diezelfde Kuijt had Stefaan Tanghe de wedstrijd na 35 minuten moeten beslissen. De Ron was nu echter paraat en redde met zijn voet op de inzet van de Belg.

De ploeg van trainer Robert Maaskant kwam als herboren uit de kleedkamer. RBC Roosendaal was nu plotseling de ploeg die voetbalde, maar veel raad wist de thuisploeg niet met het vele balbezit. Het creëerde zich slechts één kans, maar Nordin Wooter mikte te hoog. In het laatste half uur kregen beide ploegen nog kansjes (Kuijt namens FC Utrecht en Den Ouden namens RBC), maar de doelpunten bleken duur in het Vast & Goed Stadion. Het bleef derhalve 0-1 in het voordeel van FC UTrecht, op basis van de eerste 45 minuten een terechte uitslag.