Kuijt klopt Heitinga in spectaculaire mini-Klassieker

Reacties

Feyenoord Onder-19 heeft maandag de mini-Klassieker gewonnen van de leeftijdsgenoten van Ajax: 5-3. De ploeg van trainer Dirk Kuijt ligt daardoor op koers voor het kampioenschap.

Kuijt klopt Heitinga in spectaculaire mini-Klassieker

Kuijt maakt een succesvol eerste seizoen door als coach van Feyenoord Onder-19, maar kreeg maandagmiddag de koploper op bezoek. De mini-Klassieker werd op Varkenoord zo een belangrijke wedstrijd in de titelrace. De thuisploeg opende al vroeg de score via verdediger Ramon Hendriks, maar daarna namen de bezoekers het initiatief over.

Naci Ünüvar was al dicht bij de gelijkmaker en even later was Sontje Hansen wel trefzeker, hij krulde de 1-1 binnen. Kort voor rust maakte Kenneth Taylor er 1-2 van door een voorzet van Jurriën Timber binnen te werken. Trainer John Heitinga leek voormalig ploeggenoot Kuijt zo een gevoelige tik uit te delen, maar na rust namen de Rotterdammers revanche.

Achraf el Bouchataoui trok de stand gelijk, waarna Naoufal Bannis achter zijn standbeen langs de 3-2 op het scorebord liet aantekenen. El Bouchataoui maakte er daarna 4-2 van, waarmee de punten binnen waren voor de thuisploeg. Quilindschy Hartman zorgde met een schitterende vrije trap voor de 5-2, het slotakkoord was voor Neraysho Kasanwirjo.

Feyenoord Onder-19 wipt zo over de grote rivaal heen en heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed. Kuijt ligt zodoende op schema voor zijn tweede prijs. In augustus won hij met Feyenoord Onder-19 de Super Cup van de leeftijdsgenoten van PSV.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Opstellingen

Feyenoord Onder-19: Koorevaar; Hall, Lewis, Hendriks, Hartman; Geertruida, Kökcü, Burger; El Bouchataoui, Bannis, Touré

Ajax Onder-19: El Maach; Dest, Kasanwirjo, J. Timber, Salah-Eddine; Q. Timber, Llansana, Taylor, Hansen, Brobbey, Ünüvar

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.