Kuijt baalt: 'We hadden Ajax waar we ze wilden hebben'

Dirk Kuijt bezorgde Feyenoord zondag een punt in De Klassieker tegen Ajax (1-1), maar was na afloop niet tevreden. 'Wij zijn Feyenoord en willen gewoon winnen', zei de aanvoerder van de Rotterdammers na afloop tegen FOX Sports.

Kuijt maakte vijf minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker. Toch voelde het voorkomen van een nederlaag niet bevredigend. 'Aan de ene kant is het knap na zo'n klap (het doelpunt van Ajax, red.) na onze goede eerste helft. We vergaten gewoon meerdere malen te scoren voor rust. We hadden Ajax precies waar we ze wilden hebben. Het publiek stond er goed achter en wij maakten op een goede manier gebruik van de emotie in het stadion.'

Dat Ajax zo veel grote kansen weggaf verraste Kuijt. 'Normaal krijgt je in dit soort topwedstrijden maar één of twee kansen, maar wij hebben er wel vier of vijf gekregen. Dan is het ook een kwaliteit om ze in zo'n wedstrijd te benutten. Natuurlijk zijn we blij dat we nog terugkomen na de achterstand, maar wij hadden in mijn ogen zeker recht op meer.'

Kuijt kreeg midweeks nog rust in het Europa League-duel met Zorya Luhansk (1-0 winst). Tegen Ajax maakte hij in de slotfase het verschil. 'Het is voor mij altijd moeilijk om niet te spelen, maar het was een keuze van de trainer. Misschien had ik nu in de laatste minuten wel wat extra energie om die goal te maken. Ik heb vandaag alles in de wedstrijd gelegd en dat de bal dan binnenvliegt is geweldig. Ik ging er vol voor en was eigenlijk iets te laat bij de bal, maar ik kom er toch nog bij en werkte 'm binnen.'

Elia
Dat Feyenoord nog een punt overhield aan het duel, was ook deels te danken aan invaller Eljero Elia. Uit een assist van de van een schouderblessure herstelde aanvaller kopte Kuijt raak. 'Natuurlijk ben ik blij met mijn assist', stelde Elia. 'Ik weet wat Dirk zijn kwaliteiten zijn. Als je die ballen voorgeeft, zet hij z'n kop er altijd wel tegenaan.'

Elia baalde wel dat Feyenoord had nagelaten Ajax op een gat van acht punten te zetten. 'Dat was ons doel. We zijn ook wel wat teleurgesteld nu, want we hebben een goede pot neergezet. Gezien de kansen moeten we met 3-0 de rust in gaan en dan staat het op een gegeven moment 0-1 voor Ajax. Bovendien stonden wij bij die goal van hen te slapen. Maar gelukkig zijn we blijven knokken. Uiteindelijk was het niet helemaal onze dag. Nu moeten we vooral vooruitkijken en bezig zijn met Excelsior en Heerenveen', besloot Elia, die geen hinder meer ondervond van zijn schouderklachten.