Kuijt al ruim 22 uur zonder goal in Premier League

Ook als speler in de punt van de aanval slaagde Dirk Kuijt er zaterdagmiddag tegen Stoke City (0-0) niet in zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen te maken. De Oranje-international wacht al sinds de 36ste speelronde van het vorige seizoen op een treffer in de Premier League.

Kuijt al ruim 22 uur zonder goal in Premier League

Kuijt scoorde op 9 mei van het vorige jaar voor het laatst in de Premier League. Op die dag droeg hij met één treffer bij aan een klinkende 5-2 zege tegen Fulham op Craven Cottage. Sindsdien bleef de Katwijker al twintig competitieduels op rij droog staan (twee in het vorige seizoen en achttien tijdens deze jaargang).

Kuijt kwam in die reeks competitiewedstrijden zonder doelpunt in totaal tot 1.356 speelminuten. Dat betekent dat de blonde aanvaller in het shirt van Liverpool al ruim 22 uur niet meer heeft gescoord in de Engelse topklasse.

Het gebrek aan doelpunten bij Kuijt, die dit seizoen nog wel scoorde in het League cup-duel met Brighton (2-1 zege), is dit seizoen illustratief voor Liverpool, met name in wedstrijden op het eigen Anfield. The Reds scoorden pas veertien keer in elf duels en wonnen door die geringe productie pas vier duels, tegen zeven gelijke spelen. (Ramon Min) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's