Kudus zit Kompany flink dwars, primeur voor Kluivert

Het Burnley van manager Vincent Kompany blijft voorlopig hekkensluiter in de Premier League. De club leek zaterdag op weg naar een belangrijke zege, maar Mohammed Kudus toverde twee assists tevoorschijn. Luton Town pakte onderin de Engelse competitie wel de drie punten, ook Bournemouth nam afstand van de degradatiezone door een overwinning. Justin Kluivert scoorde.

Sheffield United
1 - 3
AFC Bournemouth

De tweevoudig international van het Nederlands elftal bracht vlak voor rust de stand op 0-2, doelman Wes Foderingham van Sheffield United ging flink in de fout. Hij verloor de bal aan Kluivert, die vervolgens simpel in kon schieten voor zijn eerste doelpunt in de Premier League. Daarvoor had Marcus Tavernier de wedstrijd opengebroken, kort na rust maakte hij ook zijn tweede goal. De nul hield Bournemouth niet, diep in extra tijd verzorgde Oliver McBurnie de eretreffer.

Burnley
Burnley
1 - 2
West Ham United

Onder Kompany heeft Burnley het niet makkelijk, zaterdag was het op weg naar een belangrijk resultaat. Jay Rodriguez scoorde kort na rust uit een strafschop en dat leek lang de enige treffer van de wedstrijd te blijven. West Ham United beschikt sinds deze zomer echter over Kudus, die met twee assists zeer belangrijk was in de slotfase. Uit zijn voorzet werkte jeugdspeler Divin Mubama via tegenstander Dara O'Shea binnen voor de 1-1, Tomás Soucek schoot raak bij de tweede paal na een goede voorzet van Kudus. Zo blijft Burnley op doelsaldo onderaan staan in Engeland, Everton heeft na de puntenstraf ook vier punten in bezit, maar kreeg vijftien doelpunten minder tegen.

Nottingham Forest
2 - 3
Brighton & Hove Albion

Brighton is de magie van vorig seizoen een klein beetje verloren en moet hard strijden om weer aan te haken bij de subtop. De zaterdag was daarop geen uitzondering, want het ging zeer lastig op bezoek bij Nottingham Forest. Na de vroege openingsgoal van Anthony Elanga leek het goed te komen via doelpunten van Evan Ferguson en João Pedro (tweemaal), maar na de tweede gele kaart voor Lewis Dunk benutte Morgan Gibbs-White een strafschop voor de 2-3. Brighton hield met een man minder stand, mede door een goede redding van keeper Bart Verbruggen in de slotfase.

Luton Town
Luton Town
2 - 1
Crystal Palace

Luton Town lijkt de smaak te pakken te hebben in de Premier League. De club boekte in september zijn allereerste overwinning ooit op het hoogste niveau, verloor vervolgens nipt van topclubs Tottenham Hotspur en Manchester United en boekte bijna een overwinning op Liverpool. De tweede zege kwam er tegen Crystal Palace. Alle doelpunten vielen in de laatste twintig minuten: Michael Olise maakte gelijk voor Palace na de openingstreffer van Teden Mengi, Jacob Brown werd zeven minuten voor tijd matchwinner.