Kudus bereikte akkoord met Chelsea: 'Maar bod richting Ajax was belachelijk'

Reacties

Mohammed Kudus had deze zomer ook de transfer van Ajax naar Chelsea kunnen maken, want de speler bereikte volgens zijn zaakwaarnemer een akkoord met de club uit Londen en had een gesprek met manager Mauricio Pochettino. Chelsea kwam echter niet over de brug met de verlangde transfersom, tot frustratie van de zaakwaarnemer van Kudus.

Kudus bereikte akkoord met Chelsea: 'Maar bod richting Ajax was belachelijk'
© Pro Shots

Jennifer Mendelewitsch kreeg deze zomer de ruimte om Kudus naar een andere club te brengen. Het werd uiteindelijk West Ham United, maar ook Brighton & Hove Albion en Chelsea passeerden de revue als het ging om potentiële nieuwe clubs voor Kudus. Voor de transfer naar Brighton kreeg de Ghanees zelfs een ultimatum opgelegd, waar uiteindelijk geen gebruik van werd gemaakt.

Met de transfer van Kudus naar West Ham ging uiteindelijk zo'n 43 miljoen euro gemoeid, oplopend tot 46 miljoen via bonusconstructies. De frustratie van zaakwaarnemer Mendelewitsch over het bod van Chelsea is met die transfersom in het achterhoofd begrijpelijk. Zij schoof aan bij de transfershow van RMC Sport. 'We bereikten een akkoord met Chelsea over een contract, maar de deal kwam niet rond. Dit lag aan Chelsea, dat met een belachelijk bod kwam richting Ajax', weet Mendelewitsch.

Ze bevestigde hierna dat het om een bod van vijftien à twintig miljoen euro ging, nog niet eens de helft van wat Ajax uiteindelijk kreeg voor Kudus. 'Er kwam ook geen tegenbod vanuit Ajax. Chelsea heeft dit bij meerdere spelers gedaan afgelopen zomer. Ze waren alleen maar bezig met de transfer van Caicedo, daar hebben ze al hun energie in gestoken', doelt Mendelewitsch op de middenvelder die uiteindelijk voor een recordbedrag overkwam van Brighton.

Het uitblijven van een snelle deal met Chelsea kwam Ajax uiteindelijk nog best goed uit. Kudus scoorde in zijn laatste wedstrijd voor de Amsterdammers driemaal, in de play-offs van de Europa League tegen Ludogorets Razgrad. Inmiddels heeft Kudus acht duels gespeeld voor West Ham, waarin hij driemaal scoorde.

Mede door de verkoop van Kudus verwacht Ajax een positief, volgend boekjaar. Dit komt terug in onderstaand artikel op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.