Kruys teleurgesteld: 'Werd uiteindelijk een prestigestrijd'

Lees het uitgebreide verhaal over FC Dordrecht in Voetbal International nr. 9, waarin Boogers aankondigt mogelijk nog 'met het ware verhaal' naar buiten te komen. De nieuwe editie ligt vanaf woensdag in de winkel. Klik hier voor de inhoud van het nieuwe nummer.

Kruys teleurgesteld: 'Werd uiteindelijk een prestigestrijd'

Trainer Gert Kruys is verbolgen over zijn breuk met FC Dordrecht. Het tweede huwelijk tussen de trainer en de Jupiler League-club duurde slechts vier duels.

Volgens Kruys was de inmenging van technisch directeur Marco Boogers een van de oorzaken voor de kortstondige samenwerking. Hij zou zich te veel met de taken van de trainer bemoeien en na de verloren wedstrijd tegen FC Den Bosch escaleerde die situatie.

'Al eerder werd mij duidelijk dat Marco kritiek had op mijn wisselbeleid en mijn werkwijze', zegt Kruys. 'En op een gegeven moment vond ik het genoeg. Het was steeds: "Je moet dit en je moet dat". Je moet je papieren halen en zelf trainer worden, heb ik toen gezegd. Ik bepaal als ik trainer ben en niemand anders, anders kan ik mezelf niet meer serieus nemen.'

'Het werd uiteindelijk een prestigestrijd en dat is denk ik de ware reden van mijn ontslag', vervolgt Kruys. 'Ik had geen contract, het was een soort vriendendienst, dus ik was verbijsterd en boos toen dit gebeurde. Vanaf het begin heb ik alleen maar teleurstelling gevoeld, ze vonden het steeds allemaal niks. Ik heb daarop een aantal keren gezegd: Werkt dit wel, moeten we wel doorgaan? Misschien dat zij dat hebben geïnterpreteerd als dat we maar moesten stoppen.'

Boogers wil niet uitgebreid op de zaak reageren. 'Het lijkt me logisch dat ik als technisch directeur met de technische staf dingen overleg. Maar verder heb ik me nooit ergens mee bemoeid, Gert kon volledig zijn eigen gang gaan. Dat heb ik hem na het horen van zijn uitlatingen nog eens per sms gestuurd.' (Marco Timmer)



Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen