Kromkamp: 'Ik voelde me geen voetballer meer'

PSV-verdediger Jan Kromkamp (29) was afgelopen week aanwezig op het trainingskamp van zijn club in het Spaanse El Saler en toonde zich optimistisch tegen Voetbal International.

Kromkamp: 'Ik voelde me geen voetballer meer'

De elfvoudig international is immers verlost van een knieblessure die hem lang parten speelde. Uit voorzorg bleef hij in het oefenduel met Levante (1-1) nog aan de kant, maar Kromkamp kon daar goed mee leven. Korte tijd terug dreigde immers zelfs een afscheid van het profvoetbal voor de back die eerder voor Go Ahead Eagles, AZ, Liverpool en Villarreal speelde.

'Dat afscheid schoot onbewust door mijn hoofd', zegt Kromkamp, die een uitstekend stukje bot in zijn knie had. 'Ik vroeg me af of het nog wel goed zou komen. Continu had ik pijn. In september ontkwam ik niet meer aan een operatie. Achteraf gezien had ik dat eerder moeten laten doen. Ik voelde me in de periode geen voetballer meer.'

'Dat ik nu weer voluit met de selectie kan meetrainen, doet me daarom goed', besluit de verdediger.' Kromkamp beseft dat de rechtsbackplaats met Stanislav Manolev, Dirk Marcellis en hijzelf stevig bezet is, maar weet dat ook zijn eigen kracht weer is toegenomen. 'Ik kán de strijd in ieder geval aangaan. Dat is op dit moment het voornaamste.'

Kromkamp speelde dit seizoen vier officiële duels voor PSV. De Eindhovense club strijdt zaterdag in het Abe Lenstra Stadion tegenover SC Heerenveen voor een kwartfinaleplaats in het bekertoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen