Kroatië maakt er zes na lucky goal

Een half uur lang lukte het Andorra stand te houden tegen Kroatië, maar na een gelukkige goal van Darijo Srna walsten de bezoekers over de thuisploeg heen: 0-6.

Tot de 34ste minuut hield Andorra de koploper van groep E in bedwang. Maar na een overtreding op Niko Kranjcar was het gedaan met het dwergstaatje. Srna zette zich achter de bal voor een vrije trap, die in het doel verdween na van richting te zijn veranderd.

Nog voor rust voerde Kroatië het verschil op tot drie dankzij Mladen Petric (foto). De aanvaller van Borussia Dortmund scoorde via een rake vrije trap en een uithaal van binnen de zestien. Kranjcar (op assist van Jerko Leko), Eduardo da Silva (rebound) en Ivan Rakitic (vrije trap) zorgden voor de eindstand: 0-6.

Door de overwinning verstevigde Kroatië zijn koppositie met 23 punten uit negen duels. Rusland (achttien uit acht), Engeland (zeventien uit acht) en Israël (zeventien uit negen) volgen op afstand.