Kritische Völler legt pijnpunten bloot na moeizame maand Bosz

Reacties

In aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid heeft technisch directeur Rudi Völler de boel op scherp gezet bij Bayer Leverkusen. De oud-international vindt dat er van sommige spelers uit de ploeg van trainer Peter Bosz wel wat meer mag worden verwacht.

Kritische Völler legt pijnpunten bloot na moeizame maand Bosz
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
2 - 1
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Sinds de start van de maand oktober is Leverkusen bezig aan een moeizame serie, waarin het in vier Bundesliga-duels slechts twee punten pakte en twee keer onderuit ging in de Champions League. Tussendoor wonnen de mannen van Bosz wel in de tweede ronde van het Duitse bekertoernooi (1-0 tegen Paderborn), maar zaterdag volgde de eerste thuisnederlaag in de competitie tegen koploper Borussia Mönchengladbach (1-2).

De manier waarop de ploeg van Bosz in eigen huis onderuit ging, zint Völler niet. 'Gladbach speelt een middelmatige wedstrijd, maakt de doelpunten en is koploper. Zo simpel is het', citeerde Kicker de directeur van Leverkusen, dat in de Bundesliga voor het laatst won op 28 september (0-3 bij FC Augsburg) en nu tiende staat. 'De inspanningen die wij leveren, betalen zich te weinig uit. Met de kwaliteiten die wij hebben, is dat niet genoeg.'

Volgens Völler is de equipe van Bosz niet effectief genoeg. Voorin heeft Leverkusen te veel kansen nodig om doelpunten te maken, achterin worden de goals te gemakkelijk weggegeven. En door basale fouten. 'Bij het eerste doelpunt glijdt Wendell uit, dat is zeker een thema. Volgens mij is er geen enkele speler in de Bundesliga die zoveel uitglijdt als Wendell. Dat is voor mij echt een raadsel, maar hij heeft niet alleen schuld.'

Rekening
Over Leon Bailey was Völler een stuk harder. De Jamaicaan is voor twee duels geschorst, nadat hij de op de grond liggende Patrick Hermann tegen zijn knie trapte. 'Dat kwam er nog eens bij', vrat Völler zichzelf op. 'Dat was stom en volledig onnodig. Daar zal hij de rekening voor betalen', aldus de oud-spits, die gelijk kreeg. Behalve een schorsing legde de Duitse voetbalbond hem ook een boete op van 12 duizend euro.

Hoewel Leverkusen in de laatste vier competitieduels slechts twee punten pakte en in de Champions League zelfs nog wacht op het eerste punt, kijkt Völler met vertrouwen uit naar het thuisduel van woensdag met Atlético. 'Ik geloof erin. Pas als je geen kansen meer creëert in een wedstrijd is dat reden om alarm te slaan. Dan heb je iets verkeerd gedaan.' Bij Leverkusen is het vooral nog zaak die kansen ook te benutten.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
1
0
12-4
+8
16
2
Atlético Madrid
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Bayer Leverkusen
6
2
0
4
5-9
-4
6
4
Lokomotiv Moskou
6
1
0
5
4-11
-7
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.