Kritische Perez plaatst vraagtekens bij rol van Tadic

Reacties

Kenneth Perez vraagt zich af hoe het verder moet met Dusan Tadic bij Ajax. De analist betwijfelt het of de 34-jarige Serviër het in zich heeft om zich te schikken in een kleinere rol.

Kritische Perez plaatst vraagtekens bij rol van Tadic
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 0
AZ
AZ

Volgens Perez is er duidelijk sprake van verval bij de routinier. De oud-speler van onder meer Ajax en AZ lichtte een aantal momenten uit de wedstrijd tussen zijn oude clubs (0-0) uit om dat te onderstrepen. Acties waar Tadic voorheen in uitblonk, werden nu verkeerd uitgevoerd, constateerde de Deen.

'Heel vaak willen zijn voeten niet doen wat hij in zijn hoofd heeft', zei Perez bij het ESPN-programma Dit was het Weekend. 'Ik vind hiërarchie ook een belangrijk onderdeel in het voetbal. Als een speler veel voor je betekend heeft, geef je hem langer de kans. Maar dit is nu al zo lang aan de gang. Het zal niet aan zijn werkethos of aan zijn professionaliteit liggen, maar misschien wel aan zijn leeftijd', ging hij verder over de mindere vorm van Tadic.

Volgens Perez staat bij het vasthouden van Tadic ook de geloofwaardigheid van John Heitinga en een eventuele toekomstige andere trainer van Ajax op het spel. 'Ik snap dat een trainer hem zo lang mogelijk wil laten staan, maar op een gegeven moment wordt het lachwekkend. Andere spelers denken dan ook hallo als iemand anders wel gewisseld wordt, iemand die best wel in de wedstrijd zit. Dat soort dingen zijn best wel funest. Je accepteert dat zolang het goed gaat. Tadic is de leider geweest van Ajax in de succesjaren, maar nu is hij dat niet meer', aldus Perez, die denkt dat de aanvaller het met zijn karakter moeilijk zal vinden om genoegen te nemen met een kleinere rol. 'De vraag is of hij dat überhaupt kan met zijn karakter en eerzucht.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.