Kritiek op Van 't Schip door magere oogst Melbourne City

Reacties

Het wordt voor Melbourne City nog een heel karwei zich te plaatsen voor de Finals van de A-League. Met nog acht duels te spelen is de formatie van trainer John van 't Schip terug te vinden op de teleurstellende zevende plaats.

Kritiek op Van 't Schip door magere oogst Melbourne City

Met als resultaat dat de Nederlandse oefenmeester steeds vaker het mikpunt is van kritiek van Australische media. Want sinds de overname door Manchester City vorig jaar januari heeft Melbourne City beduidend meer mogelijkheden dan de andere teams in de A-League. Van 't Schip, die in mei een nieuw driejarig contract tekende, erkent dat zijn ploeg te weinig constant presteert.

'Voor de topduels hoef ik niemand te motiveren. Alleen moeten we leren om óók gemotiveerd te zijn in de overige wedstrijden', aldus de oud-vleugelspits in Australische media. 'Het zou niet uit mogen maken tegen wie we voetballen. Op dat vlak moet Melbourne City het beter doen.'

Tijd
Onder meer Sydney Morning Herald stelt dat de tijd op raakt voor Van 't Schip. Het even ambitieuze als ongeduldige Manchester City wil spoedig resultaat zien. Melbourne's selectie is dermate sterk dat een topzesklassering – noodzakelijk voor deelname aan de Finals – geen probleem zou mogen zijn.

Door de 1-0 nederlaag bij Central Coast Mariners afgelopen weekend daalde Melbourne City uit de topzes. Van 't Schip: 'De eerste helft speelde het team heel goed. Dan kan het niet zo zijn dat we daarna ver wegzakken en het spel uit handen geven. Op die manier kunnen we het elftal niet naar een hoger niveau tillen, iets dat Melbourne City wel voor ogen heeft.' Melbourne City speelt woensdag de uitwedstrijd tegen Western Sydney Wanderers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.