Kritiek op Panini-opvolger: geen Mbappé, wel Kazachstan en Luxemburg

Reacties

Wie spaarde vroeger geen Panini-plaatjes? Voor het EK in Duitsland moeten verzamelaars zich tevreden stellen met stickers van Topps, dat onlangs het album uitbracht. Dat blijkt behoorlijk gemankeerd te zijn.

Kritiek op Panini-opvolger: geen Mbappé, wel Kazachstan en Luxemburg
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Panini was sinds het EK 1980 iedere vier jaar verantwoordelijk voor de albums. De UEFA passeerde het Italiaanse bedrijf voor het EK 2024 in Duitsland en koos voor Topps, een Amerikaanse onderneming. De plaatjes zijn inmiddels verkrijgbaar, maar dat leidt niet bij elke verzamelaar tot tevredenheid. Vanwege portretrechten ontbreken onder meer de plaatjes van Kylian Mbappé, Phil Foden en Florian Wirtz.

'Sommige spelers hebben ervoor gekozen om niet vertegenwoordigd te zijn in de collectie', valt te lezen op de eerste pagina van het album. Opvallend genoeg hebben landen als Kazachstan en Luxemburg, beide niet actief op de eindronde in Duitsland, een eigen pagina gekregen. Daarnaast zijn er tien legends-plaatjes verkrijgbaar. Onder anderen Clarence Seedorf mag zich zo'n legend noemen.

Zijn er nog meer Nederlanders op de plaatjes afgebeeld? Zeker. Justin Bijlow, Jeremie Frimpong, Virgil van Dijk, Micky van de Ven, Matthijs de Ligt, Denzel Dumfries, Lutsharel Geertruida, Daley Blind, Quilindschy Hartman (op het moment van maken nog niet geblesseerd), Nathan Aké, Frenkie de Jong, Tijjani Reijnders, Marten de Roon, Teun Koopmeiners, Donyell Malen, Xavi Simons, Cody Gakpo, Noa Lang, Steven Bergwijn en Memphis Depay kunnen in jouw pakje zitten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.