Kritiek op Belgische bond: 'Dit beschouw ik als niet respectvol'

Reacties

Het blijft onduidelijk met welke bondscoach de Belgische ploeg de toekomst in zal gaan. Roberto Martínez beschikt over een contract dat eind december afloopt en de Belgische voetbalbond KBVB claimt met de Spanjaard verder te willen, maar heeft nog altijd geen aanbieding gedaan.

Kritiek op Belgische bond: 'Dit beschouw ik als niet respectvol'
© Pro Shots

Martínez (49) staat sinds 2016 voor de groep bij De Rode Duivels en is tevens technisch directeur bij de Belgische bond. De bond zegt deze samenwerking te willen verlengen, maar toch heeft Martínez nog altijd een aflopend contract. De Spanjaard hoopte voor het WK al duidelijkheid te kunnen geven over een eventuele nieuwe verbintenis. Dat is echter niet gelukt.

Advocaat Jesse De Preter, die Martínez bijstaat, is tegenover Het Nieuwsblad kritisch op de KBVB. Hij zegt dat er nog geen concreet voorstel voor een nieuw contract op tafel is verschenen. 'Het uitblijven daarvan stoort mij totaal niet, maar wel het gevolg van de foute communicatie', zegt De Preter. 'Namelijk dat de buitenwereld begint te denken dat het Roberto is die de boot afhoudt of dat hij te veel geld vraagt. Dat is totaal niet zo. Roberto is een internationale topcoach, die jaarlijks aanbiedingen krijgt van clubs aan betere financiële voorwaarden dan degene die hij nu heeft (drie miljoen euro per jaar, red.). Dat is al zes jaar lang het geval, geld was nog nooit een issue.'

'Door de houding van de bond, die ik als niet respectvol beschouw voor de meest succesrijke bondscoach in de Belgische voetbalgeschiedenis, ontstaat er een negatief sfeertje omtrent de toekomstplannen van Roberto zelf', moppert De Preter. 'De spelers beginnen zich wellicht ook af te vragen hoe het nu zit. Dat is niet goed. We wilden absoluut vermijden dat dit verhaal een topic zou worden tijdens het komende WK, maar ik kan niet toestaan dat er nu een verkeerde indruk wordt gewekt. Want al die toenemende speculaties kunnen de prestaties in Qatar alleen maar schaden.'

Voor Martínez wordt het WK in Qatar de derde eindronde die hij met België meemaakt. Op het WK van 2018 strandde de ploeg in de halve finale (waarna de troostfinale nog wel gewonnen werd), op het EK van vorig jaar ging het mis in de kwartfinale. In Qatar zit België in een poule met Marokko, Kroatië en Canada.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.