Krappe winst voor PSV na sportief teleurstellend seizoen

Reacties

PSV heeft over het voetbaljaar 2016/17 netto 2,2 miljoen euro winst gemaakt. Daarmee is de winst gekrompen ten opzichte van een jaar eerder, deels door de tegenvallende sportieve prestaties. Het is wel al voor het vijfde jaar op rij dat de club winst maakt.

Krappe winst voor PSV na sportief teleurstellend seizoen

De investeringen in de selectie leverden de Eindhovenaren alleen de Johan Cruijff Schaal vroeg in het seizoen op. PSV werd in de Eredivisie derde achter Feyenoord en Ajax, kon Europese overwintering vergeten door de vierde plaats in Groep D van de Champions League en verloor in het toernooi om de KNVB-beker in de zestiende finale al van Sparta Rotterdam.

Mede door het ontbreken van de kampioensbonus en door de lagere Champions League-premies is het resultaat onder de streep wel nog positief. Het eigen vermogen van PSV is daardoor gestegen naar 34 miljoen euro. De financiële doelstellingen werden gehaald, al is de netto omzet met bijna tien miljoen euro omlaag gegaan (van 95,26 naar 85,88 miljoen euro).

De club legt in het financiële jaarverslag uit dat het in totaal voor dertig miljoen euro heeft geïnvesteerd voor het seizoen 2017/18. Daarbij zitten ook investeringen in jeugdcomplex De Herdgang, wat aansluit op de plannen om de ontwikkelingen van jeugdspelers en jeugdtrainers te verbeteren.

Door het mislopen van deelname aan de groepsfase van de Europa League zal het bedrijfsresultaat dit seizoen naar verwachting vijf miljoen euro lager liggen. 'Het is een grote uitdaging om dit goed te maken door transfers gedurende het seizoen aangezien de kwaliteit van de selectie op peil dient te blijven en de investeringen in het jeugdcomplex op De Herdgang doorgang zullen vinden', schrijft de directie, die stelt voldoende financiële middelen te hebben voor 'de financiering van de activiteiten' in het seizoen 2017/18.

Bij de jaarcijfers van PSV ontbreekt de uitgaande transfer van Davy Pröpper sowieso nog. De middenvelder vertrok in augustus voor ruim dertien miljoen euro naar Brighton & Hove Albion.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.