Krankzinnige ontknoping bij Volendam - Jong Ajax 'voelt als de CL-winst'

Ontsnappingen komen in het voetbal natuurlijk wel vaker voor, maar wat FC Volendam dinsdagavond flikte tegen Jong Ajax, was toch wel heel bijzonder. Met nog zo'n veertig seconden te gaan in de blessuretijd vond de thuisploeg de gelijkmaker en vervolgens werd er zelfs nog gewonnen.

FC Volendam
FC Volendam
3 - 2
Jong Ajax
Jong Ajax

Jong Ajax leek de overwinning in het Kras Stadion al binnen te hebben, toen de laatste minuut van de in totaal vijf minuten extra speeltijd was ingegaan. Volendam weigerde echter om de handdoek in de ring te gooien en op 94.19 schoot Samuele Mulattieri de gelijkmaker binnen. Zo was er in ieder geval nog een punt gered.

Waar spelers na zo'n late gelijkmaker nog weleens in dolle blijdschap over elkaar heen willen duikelen, daar sprintten de spelers van Volendam terug naar de eigen helft. Na de aftrap van Jong Ajax werd de bal zomaar ingeleverd door Youri Regeer en terwijl in de televisie-uitzending de herhaling van de goal van Mulattieri nog bezig was, zorgde Zakaria El Azzouzi op 94.55 ook nog eens voor de 3-2. Het spektakel was daarmee compleet. Meteen na de goal werd de wedstrijd beëindigd.

'Dit gebeurt je niet heel vaak', lachte Volendam-coach Wim Jonk na afloop van de krankzinnige ontsnapping voor de camera van ESPN. 'Maar hier word je snel grijs van, dat weet ik wel. Alles kan in het voetbal, je moet gewoon strijden tot de laatste seconde, en daar zijn de jongens nu voor beloond. Ik kan nog wel een Champions League-finale herinneren, met Manchester United tegen Bayern München; dat was ook bizar. Dit kwam er dicht bij. We winnen er weliswaar geen Champions League mee, maar zo voelt het wel.'

Mitchell van der Gaag, coach van Jong Ajax, baalde als een stekker. 'Het is te makkelijk om dit onder de noemer van leermomenten te plaatsen', zei hij in gesprek met RTV Noord-Holland. 'Als we hier hadden gestaan en het was een gelijkspel geworden, was ik zwaar teleurgesteld. Moet je nagaan als je hem ook nog verliest. Ik snap dat er teleurstelling was na de 2-2, maar als je zo de 3-2 weggeeft, houdt het op.'