Kramer en Kuijt helpen Feyenoord langs Cambuur

Feyenoord heeft ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen omgezet in een overwinning. Michiel Kramer en Dirk Kuijt hielpen de Rotterdammers aan een 2-0 zege op bezoek bij SC Cambuur.

Michiel Kramer en Eric Botteghin begonnen op de bank bij Feyenoord, waar Jan-Arie van der Heijden voor het eerst in de basis stond en Terence Kongolo naar de linksbackpositie verdrong.

Feyenoord had het voor rust lastig met Cambuur, dat goed druk zette en de Rotterdammers weinig tijd gaf in de opbouw. De thuisclub was sterker in de openingsfase, maar dwong ondanks een paar goede voorzetten van Mikhail Rosheuvel geen mogelijkheden af.

Feyenoord kreeg twee kansjes via Colin Kazim-Richards en Karim El Ahmadi. Eerstgenoemde timede niet goed na een vrije trap van Marko Vejinovic, terwijl laatstgenoemde vanaf de rand van het strafschopgebied gehaast over schoot.

Na rust ontbrandde de wedstrijd. Bilal Basaçikoglu schoot in de 53ste minuut voorlangs na een steekpass van El Ahmadi en even later vuurde Sander van de Streek aan de andere kant van het veld net over. De grootste mogelijkheid in die fase was met afstand voor Colin Kazim-Richards. De spits van Feyenoord schoot oog-in-oog met Leonard Nienhuis een halve meter naast en die misser had consequenties, want een paar minuten werd hij vervangen door debutant Michiel Kramer.

Kramer
Kramer vervulde een heldenrol, want hij kopte Feyenoord in de 77ste minuut op voorsprong. Hij anticipeerde uitstekend nadat een voorzet van Basaçikoglu van richting veranderd werd en kopte de bal vallend in het doel. Drie minuten later kropen de Rotterdammers door het oog van de naald toen Sven van Beek een kopbal van Martijn Barto van de doellijn haalde. Vlak voor tijd bepaalde Dirk Kuijt de eindstand op 2-0. Hij benutte een penalty die was gegeven na een vermeende handsbal van Erik Bakker, maar op herhalingen viel duidelijk te zien dat de Cambuur-speler de bal helemaal niet met zijn hand beroerd had.

Door de zege houdt Feyenoord gelijke tred met Ajax. Beide topclubs hebben na twee wedstrijden zes punten. NEC kan zich ook in dat gezelschap scharen als het later vanmiddag wint op bezoek bij Heracles Almelo. Cambuur staat met een punt in het rechterrijtje.