Korte blijft na kampioenschap in Keuken Kampioen Divisie

Reacties

Giovanni Korte is ook volgend seizoen actief in de Keuken Kampioen Divisie. De aanvaller maakt de overstap van SC Cambuur naar De Graafschap.

Korte blijft na kampioenschap in Keuken Kampioen Divisie
© Pro Shots

Korte tekent een contract voor twee seizoenen in Doetinchem en gaat dus niet met SC Cambuur de Eredivisie in. De aanvaller moet de Superboeren helpen om komend seizoen wél promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Twee seizoenen geleden liep De Graafschap promotie mis door het niet afgemaakte coronaseizoen en het afgelopen seizoen ging het tegen Roda JC mis in de play-offs. Bij SC Cambuur had Korte een aflopend contract en de aanvaller kreeg ook geen nieuwe aanbieding.

Korte begon zijn professionele carrière bij ADO Den Haag dat hem twee keer verhuurde aan FC Dordrecht. In 2016 maakte de aanvaller de overstap naar NAC Breda, waarna in 2019 SC Cambuur hem in Breda oppikte. Het afgelopen kampioensjaar van SC Cambuur kwam Korte 34 keer in actie. Daarin maakte hij tien goals en was hij goed voor zes assists. In zowel de thuis- als uitwedstrijd van SC Cambuur tegen De Graafschap wist Korte te scoren. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.