Kopstootstraf bekend: Coremans tot eind november geschorst bij Sparta

Reacties

Tim Coremans heeft een schorsing van vier wedstrijden gekregen naar aanleiding van zijn kopstoot richting FC Groningen-spits Kaj Sierhuis. De doelman én Sparta hebben die straf meteen geaccepteerd. 

Kopstootstraf bekend: Coremans tot eind november geschorst bij Sparta
© Pro Shots

'Ik accepteer deze straf. Het is zeer onhandig van mij en ik herken mezelf absoluut niet in de overtreding', zegt Coremans op de website van de Rotterdammers. Voor de camera van FOX Sports liet de doelman weten dat zijn kopstoot onopzettelijk was. 'Nee, het was niet mijn bedoeling om hem een kopstoot te geven. Het zou dom zijn om dat bewust te doen', aldus de doelman, die in zijn verklaring stelde Sierhuis vooral van zich af te willen houden en in een reflex gehandeld te hebben. 'Ik moet me vooral niet laten verleiden om in die situatie te komen. Ik moet niet laten provoceren.'

De actie van Coremans volgde nadat hij kort door Sierhuis werd vastgehouden. 'Hij trekt me aan mijn arm, ik draai om en ik weet niet dat hij al zo dichtbij is', verklaarde de 28-jarige doelman, die van arbiter Kevin Blom direct mocht gaan douchen. 'Ik vind dat je altijd in een bepaalde context moet kijken. Het is een reactie, natuurlijk moet je dat nooit doen. Het moment is heel ongelukkig. Ik denk dat hij Sierhuis niet eens zag staan', verdedigde coach Henk Fraser zijn doelman. 

Door de schorsing moet Coremans de Eredivisie-wedstrijden tegen FC Utrecht (thuis), PSV (thuis) en SC Heerenveen (uit) missen. Ook in het bekerduel met FC Volendam kan Fraser geen beroep doen op zijn doelman. In de thuiswedstrijd tegen Vitesse (24 november) kan Coremans weer zijn rentree maken. Ariel Harush en Michael Fabrie zijn de reservedoelmannen op Het Kasteel.

Over een povere vertoning, een black-out en een getelefoneerde penalty
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.