Koploper Rosenborg BK laat punten liggen

Rosenborg BK heeft in haar jacht op de elfde landstitel twee dure punten verspeeld. De tegenstander van Ajax in de Champions League bleef thuis tegen Vålerengen IF steken op 1-1, terwijl naaste achtervolgers SFK Lyn en Molde FK geen fouten maakten.

Rosenborg kwam na 45 minuten op voorsprong door een treffer van Noors topscorer Harald Martin Brattbakk. De ploeg uit Trondheim leek die voorsprong lange tijd te kunnen vasthouden, maar in de laatste minuut kwamen de bezoekers uit Oslo langszij dankzij een doelpunt van Freddy Dos Santos.

Met het gelijke spel kwam er voor Rosenborg een einde aan een reeks van zeven competitiezeges op rij. RBK heeft met nog vier speeldagen voor de boeg nog maar één punt voorsprong op naaste belager SFK Lyn, dat met 2-0 van Stabæk IF won.

Molde FK, dat derde staat, verkleinde de achterstand op Rosenborg BK tot drie punten door voor eigen publiek hekkensluiter IK Start met 2-0 te verslaan.