Koploper Real Madrid boekt recordzege

Real Madrid verstevigde zijn koppositie in de Primera División door een ruime zege op Real Oviedo. De Spaanse koploper illustreerde zijn goede vorm door zijn achtste competitiezege op rij te boeken, wat zelfs voor de roemrijke club een record is.

De eerste wedstrijden van het seizoen kwam de winnaar van de Champions League maar moeizaam op gang. Slechts veertien punten vergaarde Real Madrid in de eerste negen wedstrijden, met een 3-1 nederlaag bij degradatiekandidaat Numancia als dieptepunt. Maar sinds die nederlaag in de eerste week van november heeft Real niet meer verloren. Sterker nog, de Madrileense ploeg van coach Vicente del Bosque boekte zondagmiddag de achtste zege op rij, en dat is zelfs voor het met prijzen overladen Real Madrid een unicum. Het oude record van zeven zeges op rij vestigde de Spaanse recordkampioen in het seizoen 1991/92 toen Radomir Antic nog coach was. Diezelfde Antic keerde zondagavond terug in Bernabeu, als coach van opponent Real Oviedo. Die middenmoter maakte het vorige week nog Barcelona erg lastig. Maar in uitwedstrijden is de ploeg van Antic zelden gevaarlijk. Sinds mei 2000 heeft Oviedo al niet meer gescoord in een uitwedstrijd. En dat veranderde ook zondag niet in Madrid.

De thuisploeg scoorde wel. Al na vijftien minuten kwam Real op voorsprong. Luis Figo maakte de 1-0. Na rust vergrootten Fernando Morientes en invallers Pedro Munitis en Steve McManaman de voorsprong tot 4-0. Door de overwinning heeft Real een voorsprong van drie punten op Valencia, terwijl Real bovendien nog een wedstrijd tegoed heeft.