Koploper Nice onderuit, 3e verlies op rij PSG

De sterke defensie van Olympique Nice was tot zaterdag één van de grote wapens van de Zuid-Franse ploeg, die al weken bovenaan de Ligue 1 prijkt. Slechts zeven tegentreffers incasseerde de koploper in de eerste zestien duels. Maar op bezoek bij Sedan bleken er zowaar flinke gaten in te zitten. Dankzij twee doelpunten van Henri Camara (35e en 36e minuut) en een late treffer van Liri won Sedan met 3-0 van Nice.

Ondanks de zware nederlaag behield Olympique Nice voorlopig de koppositie, aangezien ook Olympique Marseille onderuit ging. De nummer twee van de Franse competitie kreeg met 2-0 op de broek bij SC Bastia. Invaller Chouki Ben Saada besliste het duel in het laatste kwartier in het voordeel van de Corsicanen. De achttienjarige aanvaller scoorde in de 74e en 87e minuut.

Door de nederlagen van Nice en Marseille, krijgt Olympique Lyon zondag de kans om de koppositie te veroveren. Dan moet het wel winnen van RC Strasbourg.

FC Sochaux klom naar de vierde plaats door een 1-0 overwinning op Troyes. Halverwege de tweede helft maakte Wilson Oruma de enige treffer.

Paris Saint-Germain zit middenin een crisis. Bij AS Monaco liep PSG tegen de derde opeenvolgende nederlaag aan. Monaco was met 3-1 te sterk. De bezoekers kwamen na 25 minuten nog wel op voorsprong, na een mooie individuele actie van Ronaldinho. Maar Monaco kwam sterk terug. Vlak voor rust zorgde Shabani Nonda voor de 1-1, en na rust zette de aanvaller uit Burundi zijn ploeg met zijn tiende goal dit seizoen op een 2-1 voorsprong. Rafael Marquez besliste het duel in de 79ste minuut.

Voor de meest verrassende uitslag zorgde Stade Rennes. De hekkensluiter van de Ligue 1 walste met 5-1 Lille heen. Een mooie zege voor coach Vahid Halilhodzic, die eerder werkzaam was bij Lille. Frédéric Piquionne was de meest opvallende speler met drie doelpunten.